Eğlence

Wordle The New York Times tarafından satın alındı

wordle the new york times

Son zamanların popüler çevrim içi kelime oyunu Wordle, The New York Times tarafından satın alındı. Bu önemli olayın duyurusunu Wordle’ın geliştiricisi, Josh Wardle yaptı.

Wardle, oyunun The New York Times’ın web sitesine taşınacağını ve ilk etapta hem mevcut hem de yeni oyuncular için ücretsiz olacağını belirtti. Buna ek olarak, oyuncuların mevcut kazanma ve seri verilerinin de korunması için Wardle ve The New York Times’ın birlikte çalıştığı ifade edildi.

Yine de, yapılan açıklamada kullanılan ifadeler Wordle’ın bir süre sonra The New York Times’ın ücretli abonelik sınırları içine alınması için kapıyı fazlasıyla açık bırakıyor.

The New York Times’ın konuyla ilgili açıklamasında, Wordle için “düşük bir yedi haneli meblağ” ödendiği belirtildi. Bu da oyunun fiyatının en az 1 milyon dolar olduğu anlamına geliyor. Oyunun tüm işleyişiyle kendisi ilgilenen Wardle, popüler oyunu yönetmenin kendisi için biraz kaygı verici hâle geldiğini belirtmişti.”

Bulmacası meşhur olan The New York Times, Wordle dışında da çok sayıda oyunun sahibi. Günlük Bulmaca, Mini Bulmaca, Spelling Bee, Letter Boxed, Tiles ve Vertex gibi oyunlar da gazetenin oyun portföyünde mevcut.

Wordle’ın orijinali İngilizce olsa da, oyunun buradan ulaşabileceğiniz bir Türkçe versiyonu da mevcut.

İLGİLİ HABERLER