Eğlence

The Last of Us’ın multiplayer versiyonunu bekleyenlere kötü haber

the last of us multiplayer
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

The Last of Us multiplayer versiyonunun duyurusu daha önce yapılmıştı. Sony’nin geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği PlayStation etkinliğinde bu oyunla ilgili yeni bilgiler paylaşması bekleniyordu. Ancak beklenen olmamış, Sony etkinlikte bu versiyondan bahsetmemişti. Oyunun geliştiricisi Naughty Dog, Twitter hesabından yaptığı bir açıklamayla The Last of Us hayranlarına konuyla ilgili bilgi verdi.

Stüdyodan yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Stüdyomuzun şimdiye kadar yaptığı işle inanılmaz derecede gurur duyuyoruz, ancak geliştirme devam ettikçe, oyun için en iyisinin ona daha fazla zaman vermek olduğunu anladık.”

Bu açıklamanın ardından oyun hakkında Summer Game Fest’te yeni bilgiler duyma ihtimalinin azaldığı söylenebilir. Projenin duyurusu geçtiğimiz yıl Summer Game Fest’te yapılmıştı. Summer Game Fest bu yıl 8 Haziran’da başlayacak. Bir diğer potansiyel duyuru tarihi olan 14 Haziran için de aynı durum söz konusu. 14 Haziran’da The Last of Us’ın PlayStation 3’e gelişinin 10. yılı kutlanacak.

Oyunun yaratıcılarından Neil Druckmann, geçtiğimiz ocak ayında Naughty Dog’un blogundan yaptığı açıklamada The Last of Us multiplayer versiyonu hakkında bu yıl içinde detaylı bilgilerin paylaşılacağını duyurmuştu. Stüdyo oyunu zaten 2023’te çıkarmayı planlamıyordu. Naughty Dog’un işleri aceleye getirmeme kararının iyi bir şey olduğu söylenebilir. Zira The Last of Us Part 1’in PC versiyonunun sorunlu çıkışı stüdyonun başını bir hayli ağrıtmıştı.

The Last of Us multiplayer versiyonu için değerlendirme süreci devam ediyor

Bloomberg’de yayınlanan bir habere göre, Naughty Dog multiplayer projesinin uygulanabilirliğini değerlendirmeye devam ediyor. Haberde projenin iptal edilmediği, ancak projede görev yapan mühendislerin başka işlere yönlendirildiği söyleniyor. Hâlihazırda küçük bir grup projeyi değerlendirmeye almışa benziyor.

Sony’nin The Last of Us multiplayer versiyonu için yapılan çalışmaların çatısı altındaki Bungie gibi stüdyolarca gözden geçirilmesini istediği ve Bungie’nin de oyunun oyuncuları uzun süre tutma kapasitesi konusundaki şüphelerini paylaştığı söyleniyor. Destiny serisinin başarısını düşününce Bungie’den fikir alınması normal görünüyor. Ancak bu noktada The Last of Us ve Destiny’nin farklı deneyimler sunduğunu unutmamak gerekiyor.

Naughty Dog’un açıklamasında stüdyonun yeni oyunlar üzerinde çalıştığı da belirtildi.

İLGİLİ HABERLER