Eğlence

The Last of Us PC versiyonundaki sorunların çözümü için zaman kaybedilmedi

the last of us pc

The Last of Us PC versiyonunun çıkışı oyuncuların heyecanından ziyade yaşadıkları sorunlarla anılır olmuştu. Oyunu oynamak isteyen PC sahipleri ani kapanmalar, performans sorunları ve görsel problemlerle karşılaşmıştı. Sony’nin çatısı altındaki Naughty Dog, oyuncuların karşılaştığı problemleri ortadan kaldırmak için hızlı şekilde yamalar yayınlamaya başladı.

Steam ve Epic Games Store aracılığıyla dağıtılan yamalardan biri, “bazı kullanıcıları etkileyen çeşitli performans ve aksaklık sorunları” için çözüm getiriyor. Nelerin düzeltildiği bilinmezken, Steam’deki yama boyutunun 36 MB olması dikkat çekiyor.

Naughty Dog ekstra hata tanılama bilgilerini de erişime açtı. Böylelikle stüdyonun daha fazla problemi derinlemesine incelemesi mümkün hâle gelecek. Oyunculardan gelen raporları yakından takip eden stüdyonun daha fazla hatayı düzeltecek bir yamayı da kısa süre içinde yayınlaması planlanıyor.

Bundan önce kısa süre içinde ikinci bir yama daha çıkaran Naughty Dog, bellek kullanımındaki sorunları düzeltmeyi ve performansı iyileştirmeye yönelik adımlar attı. “Ekstra tanılama bilgileri” bu güncellemenin de parçaları arasında yer alıyor.

The Last of Us PC versiyonuna gelen yorumların yüzde 60’tan fazlası negatif

The Last Of Us Part I’in PC versiyonuna Steam’de yapılan yorumların yüzde 60’tan fazlası hâlâ olumsuz. Oyunun kendiliğinden kapandığını ve ara ara takıldığını belirten oyuncular, ara sahnelerde karakterlerin alakasız şekilde ıslak görünmesi gibi hatalarla da karşılaşıyor.

The Last of Us PC versiyonunun çıkışı Naughty Dog tarafından “en iyi çıkış deneyiminin sunulması” amacıyla birkaç haftalığına ertelenmişti. Stüdyonun bu amacına ulaşamadığı kolaylıkla anlaşılıyor. Hatalara rağmen oyunun PC versiyonunun yayınlanması, Naughty Dog’un The Last of Us dizisinin rüzgarından yararlanmak için böyle bir karar aldığını düşündürüyor.

İLGİLİ HABERLER