ManşetlerUlaşım

Tesla, Lucid ve Porsche elektrikli otomobilleri drag yarışında karşı karşıya – Video

elektrikli otomobil drag

En yüksek performanslı elektrikli otomobillerden üçünün düz bir çizgide ne kadar başarılı olduğunu görme şansına sahipsiniz. DragTimes adlı YouTube kanalı Tesla Model S Plaid, Lucid Air Dream Edition ve Porsche Taycan Turbo S arasında üçlü bir drag yarışı düzenledi. Yukarıdaki videoda görebileceğiniz gibi, yalnızca beygir gücü bir dereceye kadar önemli. Sonuç, bu arabaların hiçbiriyle ilgili tüm hikayeyi anlatmıyor.

Tesla Model S Plaid bu yarıştan zaferle ayrılıyor. Tesla’nın premium sedan modeli, üç yarışı da rahatça kazanarak Lucid Air ve Taycan’ın önünde bitirmeyi başardı. Aslında Lucid Air, 1111 ile üçlü içinde en yüksek beygir gücüne sahip araç olma özelliğini taşıyor. Ancak daha ağır olan gövdesi hareket için daha fazla çaba gerektiriyor. Taycan’ın ise 7500 beygir gücü ve üçlü içindeki en yüksek ağırlıklı gövdesiyle pek bir şansı yoktu.

Bununla birlikte, güç-ağırlık oranları her şey değildir. Air’in performansı, bir ateşleme modu olmadığı için göründüğünden daha etkileyici olabilir. Pek çok yakından ilgili kişinin işaret edeceği gibi, drag yarışı bir otomobilin performansının tek ölçütü değildir. Taycan’ın sınıfındaki daha iyi yol tutuşa sahip elektrikli otomobillerden biri olduğu bir sır değil ve otomobili 400 metreden daha dolambaçlı bir dağ yolunu kullanma olasılığınız daha yüksekse, seçiminiz bu olabilir. Bu, hiçbir lüks elektrikli sedanın her şeyi iyi yapamayacağının bir hatırlatıcısı olarak nitelendirilebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER