Teknoloji

Tesla yönetimi Elon Musk hakkında soruşturma yürütmüş

elon musk tesla

Tesla yönetim kurulunun CEO Elon Musk ve eski bir şirket çalışanı arasında geçtiğimiz eylül ayında yaşanan fiziksel kavga hakkında soruşturma yürüttüğü ortaya çıktı. Bu olay, Musk’ın kızgın bir şekilde bağırarak çalışanlarını kovduğuna dair iddialara yeni bir boyut kazandırdı.

Söz konusu olayın şirketten istifa eden kıdemli bir çalışanın istifasının ertesi günü Fremont’taki teslimat merkezine geldiğinde yaşandığı belirtildi. Görgü tanıklarının verdiği ifadeye göre, eski şirket çalışanına bağıran Tesla CEO’su, teslimat merkezini terk etmesini istedi. Musk’ın “Tesla’ya zarar verirsen seni yok ederim” diye bağırttığını belirten görgü tanığı, eski çalışanın çantasını almasını engellediğini dile getirdi.

Musk’ın olay sırasında eski Tesla çalışanıyla fiziksel temasa da girdiği belirtildi. Olayın şahitlerinden bazıları yaşananı “ittirme” olarak tanımlarken, bazıları da “hafif bir dokunuş” tanımlamasını kullandı. Yaşananların şiddeti konusunda farklı sesler duyulsa da, bu durum Tesla yönetim kurulunun CEO’su hakkında bir soruşturma yürütmesini engellememiş.

Tesla Elon Musk hakkında yürüttüğü soruşturmada görgü tanıklarının ifadesi doğrultusunda “fiziksel temas” olmadığına hükmetmiş. Ancak yönetim kurulunun Musk’ın bağırması ve küfür etmesiyle ilgili olarak nasıl bir karar aldığı bilinmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER