Teknoloji

Tesla çip krizi nedeniyle USB girişi sıkıntısı yaşıyor

tesla autopilot çip krizi

Çip krizi nedeniyle sıkıntı yaşayan şirketler arasına Tesla da katıldı. Şimdiye kadar krize rağmen kâr etmeyi başaran elektrikli otomobil üreticisi, şu sıralarda çip krizi nedeniyle otomobillerinde bazı değişiklikler yapmak zorunda kaldı.

Electrek sitesinin haberine göre, bazı Model 3 ve Model Y sahiplerinin otomobillerinin merkez konsolunda veya arka oturma alanlarında USB-C girişi bulunmuyor. Bazı müşteriler durumdan önceden haberdar edilirken, bazı müşterilerin durumu otomobillerini teslim aldıklarında öğrendiği belirtildi.

Tesla’nın teslimat uzmanları otomobillerin USB-C girişi olmadan teslim edilmesinin çip krizinden kaynaklandığını belirtti. Bazı müşterilere eksik girişlerin aralık ayı itibarıyla otomobillere yerleştirileceği söylense de, bunun tüm araç sahipleri için geçerli olup olmadığı bilinmiyor. Tesla’dan konuyla ilgili bir açıklama gelmediğini belirtmekte de fayda var.

Tesla çip krizi nedeniyle otomobillerinde bazı parçalardan feragat etmek zorunda kalan ilk şirket değil. BMW de çip krizi nedeniyle bazı modellerini dokunmatik ekran olmadan kullanıcılara ulaştırdığını açıklamıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER