Ulaşım

Tesla, ABD’de çeşitli araç modellerinin menzil tahminlerini düşürdü

tesla model y

Tesla, ABD pazarında sunulan Model Y, S ve X serisi elektrikli araçlarının menzil tahminlerinde düşüşlere gitti. Electrek’in haberine göre; Tesla’nın çevrim içi konfigüratörü artık Model Y’nin Performance versiyonu için 458 kilometre (daha önceden 487 kilometreydi) olarak güncellenen tahmini bir menzil göstermektedir.

Söz konusu değişiklikle birlikte Model Y Long Range versiyonunun menzili 528’den 499 kilometreye, Model X Plaid’in menzili ise 536 kilometrelik bir düşüşle 524 kilometreye indi. Özellikle 19 inçlik tekerleklerle sunulan Model S Plaid’in tahmini menzili de 637 kilometreden 577 kilometreye düşürüldü. Bu menzil güncellemeleri, Tesla’nın Birleşik Krallık ve Avrupa pazarlarındaki araç listelerine yapılmamış olup, diğer araç modelleri olan Cybertruck, Model 3 ve Model Y Rear-Wheel Drive’ın menzil tahminleri ise etkilenmemiş.

Tesla, menzil tahminleriyle ilgili daha önce de tartışmaların odağında yer almıştı. Örneğin, Çevre Koruma Ajansı (EPA), CEO Elon Musk’ın 2020’de Tesla Model S Long Range’in 400 mil menzil değerini abarttığını iddia etmişti. Geçtiğimiz Ekim ayında, ABD Adalet Bakanlığı (DOJ), şirketin menzil tahminlerinin kasıtlı olarak şişirildiği yönündeki raporlar sonrasında Tesla hakkında bir inceleme başlatmıştı.

Tesla’nın menzil değerlerindeki bu azaltma, sektörde pazar dinamiklerini ve müşteri beklentilerini nasıl etkileyeceği konusunda soru işaretlerini beraberinde getiriyor. Enerji verimliliği ve menzil, elektrikli araç kullanıcıları için oldukça kritik faktörler arasında yer almakta ve bu tarz revizyonlar, hem mevcut kullanıcıların hem de potansiyel alıcıların karar verme süreçlerini etkileyebilmekte. Tesla’nın bu değişikliğin ardında yatan nedenleri henüz açıklamamış olması da merak konusu.

Mevcut durumda Tesla’nın menzil düşürme hamlesi, firmanın şeffaflığı ve güvenilirliğine yönelik tartışmaları da beraberinde getiriyor. Ayrıca, elektrikli araçlar konusunda sıkça gündeme gelen menzil kaygılarının daha da artması muhtemel görünüyor. Tesla’nın bu konuda bir açıklama yapması ve müşterilerine yönelik güven inşa etmek adına adımlar atması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER