Manşetler

TCL 20 serisinin ilk üyeleri; TCL 20 5G ve TCL 20 SE tanıtıldı

tcl 20 5g ces 2021

Geçen yıl bu zamanlar TCL 10 serisiyle tanışmıştık. Bu yıl da TCL’den benzer bir adımı gördük. Şirket dijital olarak gerçekleştirilen CES 2021’de TCL 20 serisini tanıttı. Seri içinde yer alan TCL 20 5G, bu yıl içinde göreceğimiz en uygun fiyatlı 5G telefonlarından bir tanesi olacak. Telefonun Avrupa fiyatı 299 avro olarak belirlendi. Geçen yıl çıkan TCL 10 5G modelinden 100 avro daha ucuz olmasıyla dikkat çekiyor.

TCL 20 5G, daha ucuz olmasını daha ucuz bir Qualcomm 600 serisi 5G işlemcisi taşımasına borçlu. Bunun dışında önceki modele göre atılmış olan mütevazı adımları görüyoruz. TCL 20 5G’yi ilerleyen aylarda Türkiye’ye de bekliyoruz. Her ne kadar Türkiye’de 5G desteği olmasa da, bu telefon uygun fiyatlı Android telefon seçeneği olarak dikkat çekebilir.

20 5G modelinde Snapdragon 690 5G işlemci var. 690 düşük ve orta 5G frekans bantlarını destekliyor, ancak daha yüksek veri iletim hızı sunan mmWave seviyesi frekanslar desteklenmiyor.

Bu telefonda 6.67 inç, 1080 x 2400 piksel ekran, 48 megapiksel ve iyileştirilmiş faz algılamalı otomatik odak sistemi barındıran kameranın başrolde olduğu üçlü arka kamera sistemi var. Uygulamaya bağlı 5G ve 4G şebekeleri arasında otomatik olarak geçiş yaparak pil tasarrufu yapan Smart 5G özelliği de bulunuyor.

tcl 20 5g
TCL 20 5G

Ekran önceki modeldekinin aynısı görünüyor. TCL 10 5G olduğu gibi 450 nit parlaklık değeri var ve SDR içeriği gerçek zamanlı olarak HDR içeriğe çeviriyor. Daha önce incelediğimiz TCL 10 Plus modelinde de bu özellik vardı. TCL, SDR-HDR dönüştürme işleminin bu cihazda daha da geliştirildiğinin altını çiziyor.

TCL 20 5G, sahip olduğu fiyat seviyesinde çok yaygın olmayan HDR10 video oynatma desteğini sunuyor. Cihaz daha iyi renk doğruluğu için bir ekran kalibrasyon modu da sağlıyor ki, bu da içinde bulunduğu segmentte çok rastlanılan bir özellik değil. Diğer özellikler arasında 4500 mAh pil, parmak izi sensörü, Android 10 (11 güncellemesi gelecek) ve 8 megapiksel ön kamera yer alıyor.

TCL 20 SE de tanıtıldı

Bugün ayrıca 5G’yi desteklemeyen, ancak 5000 mAh ile daha yüksek kapasiteli pil ve çift hoparlör barındıran 20 SE de tanıtıldı. 6,82 inç, 720 x 1640 ekran, dörtlü kamera dizisi (ana, geniş, makro ve derinlik), ters şarj ve arka parmak izi sensörü sunuyor. Android 11 yüklü olarak geliyor.

Geniş ekrandan daha fazla yararlanabilmek için TCL 20 SE’de ayrıca kullanıcıların videoları izlerken internette gezinmesine veya mesajları yanıtlamasına olanak tanıyan Akıllı Kayan Pencere özelliğine de sahip. Bu özellik, sağ veya sol köşeye kaydırılarak aktifleştiriliyor, boyutu ayarlanabiliyor ve ekranda herhangi bir yere taşınabiliyor.

TCL 20 5G gibi TCL 20 SE de SDR’den HDR’ye dönüştürme teknolojisi sayesinde göz alıcı videolar oynatabiliyor. NXTVISION teknolojisi sayesinde renk, kontrast ve netlik, videolar izlenirken gerçek zamanlı olarak iyileştiriliyor. Akıllı telefonun çift hoparlör tasarımı, ses deneyimini de iyileştiriyor. Cihaz kullanıcının elindeyken hoparlörler engellenmiyor ve Hi-Res Audio sertifikasıyla da uyumlu.

TCL 20 SE’de tüm bu özelliklere güç sağlamak için Qualcomm’un 8 çekirdekli işlemcisi ve 5.000 mAh batarya bulunuyor. Ayrıca cihazda bulunan On-The-Go ters şarj özelliği de başka bir akıllı cihazın veya daha küçük bir aracın pilini doldurabiliyor.

tcl 20 se
TCL 20 SE

TCL 20 5G modeli bugün itibarıyla İtalya’da satışa sunuldu. Şubat ayında diğer ülkelere de açılması bekleniyor. Fiyatı da, yukarıda belirttiğimiz gibi 299 avro. TCL 20 SE modeli de bu ay içinde Avrupa’da, 149 avro fiyat etiketiyle satışa çıkacak.

TCL Çok Ekranlı İş Birliği

TCL 20 Serisi akıllı telefonlar, tabletler, televizyonlar ve PC’ler arasında gelişme aşamasında olan çok ekranlı işbirliği çalışmaları da CES 2021’de duyuruldu. Bluetooth, WiFi veya NFC gibi basit kablosuz bağlantılar aracılığıyla TCL, dosyaları, fotoğrafları ve videoları bir cihazdan diğerine sorunsuz bir şekilde aktarmayı mümkün kılacak. Hızlı ve kolay çoklu görev için telefon ekranını PC’ye bağlayan kullanıcılar, akıllı telefonlarının ekranını tablet ve televizyon gibi daha büyük ekranlara yansıtabilecek. Konuyla ilgili daha fazla bilgi, yılın ilerleyen dönemlerinde gelecek.

TCL 20 Serisi daha da genişleyecek

TCL 20 Serisi, önümüzdeki haftalarda bir 5G akıllı telefon dahil olmak üzere en az üç ek modelle genişleyecek. TCL’in dikey olarak entegre ekosistemini güçlendiren yeni cihazlar, TCL yapımı ekranlardan, NXTVISION görsel deneyimlerinden ve iyileştirilmiş performans ve görüntüleme kalitesinden oluşacak. TCL, bu modelleri resmi olarak 2021’in ilk çeyreğinde piyasaya sürecek ve daha fazla ayrıntı paylaşacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER