Teknoloji

Tazedirekt kapılarını kapatma kararı aldı (güncellendi)

tazedirekt

2014 yılının sonlarında tanınmış girişimcilerden Hasan Aslanoba’nın hayata geçirdiği e-ticaret sitesi Tazedirekt.com kapanıyor. Oldukça sürpriz olan bu gelişmenin arkasında piyasa koşulları ve operasyonel dengelerin yattığı belirtiliyor.

Bu e-ticaret sitesi son yıllarda giderek yaygınlaşan doğal ve organik gıda tercihinin bir sonucu olarak ortaya çıkan bir e-ticaret girişimiydi. Kısa sürede kaynağından sipariş verilen noktaya yapılan teslimatlarla dikkat çeken bu site yoğun reklam kampanyasının da etkisiyle kısa sürede hatırı sayılır kitle tarafından tanınır hâle gelmişti.

Ne var ki, sitenin yaptığı planların hayata geçmesine piyasaya koşulları izin vermedi. Özellikle 2015 yılının ekonomik şartlar açısından epey çetin geçmesi, döviz kurlarındaki hareketlilik, ücretlerdeki artış vb. etkenler bu siteyi de etkilemiş olmalı.

Haberi hazırladığımız sırada sitenin yayında olduğunu gördük. Ancak müşterilere gönderilen e-posta mesajında sitenin bugün itibarıyla kapatılacağı haberi veriliyor.

Site tarafından kayıtlı müşterilere gönderilen e-posta iletisini aşağıda paylaşıyoruz:

Merhaba,

Biz 2014 yılının Aralık ayında bir hayalden yola çıkarak, herkes sağlıklı gıdaya ulaşabilsin diye Tazedirekt’i kurduk. İlk günden beri işimize inanarak ve sahiplenerek çalıştık. Sizlerle ve tüm Tazedirekt ekibiyle birlikte kocaman bir aile olduk. Birbirimize tutunduk. Büyüdük, büyüdükçe öğrendik, öğrendikçe paylaştık. Tazedirekt’e olan inancımız ve sevgimiz her geçen gün arttı.

Bugün size karşı dürüst olmak ve sizinle bir kararımızı paylaşmak istiyoruz. Piyasa koşulları ve operasyonel dengeler sebebiyle bugün itibariyle Tazedirekt’i kapatıyoruz.

Bu hayali sonlandırdığımız ve sizlerden ayrıldığımız için çok üzgünüz.

Sizlere bizim hayallerimize ortak olduğunuz, bu yolda elimizi tuttuğunuz için çok teşekkür ederiz!

Tekrar bir yerlerde görüşmek dileğiyle,

Hep taze kalın,

Sevgiler,
Tazedirekt Ailesi

Güncelleme: Site, ziyaretçilere gönderilen veda mesajının ardından tamamen kapandı. Sitenin adresine girmek isteyenler sayfaya erişilemediği şeklinde mesajla karşılaşıyor.

İLGİLİ HABERLER