Teknoloji

Video: SwiftKey klavye iOS 8’de böyle çalışacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

swiftkey-ios-8-onizleme-110914

Apple’ın iOS 8 için açıkladığı yeniliklerden bir tanesi de üçüncü parti klavyelerin desteklenmesiydi. Bu durum bütün gözlerin Swype ve SwiftKey’e, en popüler Android klavyelerine dönmesine neden oldu. Her iki şirket de Apple’ın mobil platformuna geleceklerine dair açıklamaları yapmak için vakit kaybetmediler.

iOS 8 17 Eylül tarihinde yayınlanıyor ve yayının bir hafta öncesinde SwiftKey iPhone kullanıcılarını nasıl bir klavye deneyiminin beklediğine dair bir önizleme fırsatı sundu. Android’dekiyle eksik ya da fazla aynı deneyim sunulacak gibi görünüyor. Kullanıcılar parmaklarını klavye üstünde gezdirerek ve hatta parmaklarını ekrandan kaldırmayarak yazı yazabilecek. Bu arada SwiftKey kelime tahmin teknolojisiyle övünmeye de devam ediyor.

SwiftKey Cloud olarak adlandırılan teknoloji sosyal medya veya Gmail hesaplarınız üzerinde yazdıklarınızı analiz ederek klavyenin daha akıllı davranmasını ve düzgün kelime tahminleri sunmasını sağlıyor. Bu teknoloji iOS 8’de de bulunacak. Ancak kullanıcıların uygulamanın internete erişimi için izin vermeleri gerekecek. WWDC’de Apple’ın yazılım şefi Craig Federighi üçüncü parti klavyelerin ağa bağlanmak ve klavye vuruşları hakkında verileri göndermek için kullanıcı onayına ihtiyaç duyacaklarını söylemişti.

SwiftKey, iOS 8’in yayınlanacağı günde, yani 17 Eylülde sanal klavyeyi yayınlayacağını açıkladı, ancak ücretinin de ne kadar olacağını belirtmedi. Ayrıca uygulama başlangıçta yalnızca İngilizce, Portekizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca ve İspanyolca dil destekleriyle çıkacak.

İLGİLİ HABERLER