Teknoloji

Swarm son güncellemesiyle Foursquare’e yeniden yaklaşıyor

swarm

Swarm ve içinden çıktığı Foursquare arasındaki çizgi tekrar inceliyor. Swarm‘ın iOS ve Android uygulamaları için yayınlanan son güncelleme, keşif özelliğini bir kez daha öne çıkarıyor.

Güncellemeyle uygulamaya Kaydedilen Yerler başlıklı yeni bir sekme ekleniyor. Bu sekme, kullanıcıların dikkatlerini çeken ve yer imlerine ekledikleri mekanları tamamen yenilenmiş bir kamera eşliğinde görmelerini sağlıyor.

Söz konusu sekmeyle Swarm’ın “yemek ve gezi düşkünleri için Pinterest” olarak tanımlanabilecek bir hava kazandığı söylenebilir. Kullanıcılar diledikleri takdirde arkadaşlarının Kaydedilen Yerler listelerini de görebiliyor. Swarm’daki kayıtlı yerler, ana Foursquare uygulamasındaki kayıtlı yerlerle de eş zamanlanıyor.

Güncellemeyle birlikte Swarm kullanıcılarının yaptıkları yer bildirimleri üzerinden mekanlara not verebilmesinin ve ipucu bırakabilmesinin de önü açıldı. Buna ek olarak, yer bildirimi sayfalarında da mekanlar hakkında daha fazla bilgi görmek mümkün olacak. Fotoğraf, puan ve ipucu bilgileri, yer bildirimlerinden hemen sonra görülebilecek.

Yenilenen Swarm ana Foursquare uygulamasına ihtiyacı ortadan kaldırıyor mu?

Foursquare bundan yaklaşık 4,5 yıl önce yer bildirimi ve şehir rehberi özellikleri arasına çizgi çekmek için Swarm uygulamasını ortaya çıkarmıştı. Aradan geçen dönemde Foursquare’in biraz “unutulması” ve Swarm’ın da eskisi kadar sık kullanılmamaya başlaması nedeniyle bu yönde bir adım gelmiş gibi görünüyor. Bu adımın Foursquare’in rehber uygulamasından ziyade Swarm’a yarayacağını söylemek çok yanlış olmayacaktır. Mekan bilgilerinin Swarm’da da görülebilmesi nedeniyle Foursquare’in biraz daha ıssızlaşması muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER