Teknoloji

Surface Pro X parçalarına ayrıldı, onarılabilirlik konusunda sınıfı geçti

surface pro x

Surface Pro X tablet, geçtiğimiz ay gözler önüne çıkmıştı. Microsoft’un yeni tableti, şirket açısından birden fazla konuda yeni bir istikameti işaret ediyor gibi görünüyor. iFixit tarafından söküm işleminden geçirilen cihaz, akıllı tasarım tercihleri sayesinde piyasadaki en kolay onarılabilir tabletler arasına girmeyi başardı.

Bu akıllı kararlardan ilki, SSD’nin Surface Pro X’e yerleştirilme şekli. Diskin bulunduğu bölmeye ulaşmak için kullanıcılara sadece bir SIM çıkarma iğnesi gerekiyor. iFixit ekibi bir ataşın da aynı işlevi göreceğini belirtiyor.

Dahili depolama alanına erişmek için ekranı yerinden kaldırmaya ihtiyaç duyulmuyor. Bu da Surface Pro X’in SSD’sinin kullanıcılar tarafından bile rahatlıkla değiştirilebileceği anlamına geliyor.

Ekranı kasadan ayırmanın da diğer tabletlere kıyasla çok daha kolay olduğu belirtiliyor. Bu işlem için farklı çözeltiler veya ısıdan yararlanmak gerekmiyor. Yine de, ekranı çıkartmayı düşünenlerin çelik gibi sinirlere ve yetkin bir ele sahip olmasının gerektiği gerçeği değişmiyor.

Surface Pro X modüler parçalardan oluşuyor

Surface Pro X’teki tüm vidaları çıkarmak için tek bir Torx tornavida yeterli oluyor. Buna ek olarak, iki USB-C girişi de dahil olmak üzere pek çok parçanın modüler olması da tabletin onarılmasını kolaylaştırıyor.

surface pro xiFixit ekibi, Microsoft’un Surface Pro X’te yaptığı onarım odaklı değişiklikleri “inanması güç” olarak tanımlıyor.

surface pro xSurface Pro X, söküm işleminin ardından iFixit ekibinden tamir edilebilirlik konusunda 10 üzerinden 6 puan aldı. Bu puan, Surface Pro X’in tamir edilmesi kolay bir cihaz olduğu anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER