Teknoloji

Surface Duo 2 daha gelişmiş özelliklerle sonbaharda gelebilir

surface duo 2

Katlanabilir telefon pazarında Samsung ve Huawei’nin yanına aralarında Google’ın da bulunduğu yeni markalar katılacak gibi görünüyor. Bu üreticiler arasında Microsoft’un da adı geçiyor. Surface Duo ile katlanabilir telefonlar konusundaki vizyonunu ortaya koyan Microsoft, sıradaki adımını daha güçlü şekilde atacak gibi görünüyor. Yeni bir sızıntıya göre, Surface Duo 2 önümüzdeki sonbaharda gözler önüne çıkacak.

Surface Duo‘yla ilgili eleştirilerde temel problemin yazılımdan ziyade donanım olduğu belirtilmişti. Yazılımı güncellemelerle düzeltmek mümkün olsa da, donanım konusunda böyle bir imkan bulunmuyor. Surface Duo duyurulduğunda da eski bir donanıma sahip olması dikkat çekmiş, telefon piyasaya çıktığında ise donanımı biraz daha eskimişti.

Windows Central sitesinin haberine göre, Surface Duo 2’de daha güncel olarak tanımlanabilecek bileşenler bulunacak. Bu da akıllı telefonun Snapdragon 888 işlemci ve daha yüksek RAM kapasitesiyle kullanıcıların karşısına çıkabileceği anlamına geliyor. Tek arka kameraya bir eşlikçi gerekmese de, kameranın iyileştirilmesi gerektiği belirtiliyor.

Tabii ki, bu güncelliğin Surface Duo 2’nin 2021 bitmeden piyasaya çıkmasına bağlı olduğunun altını çizmekte fayda var. Windows Central’ın haberinde telefonun eylül veya ekim ayında çıkabileceği belirtiliyor. Ancak Microsoft orijinal Surface Duo’nun tanıtımını defalarca ertelediği için bu iddiaya biraz temkinli yaklaşmak gerekiyor.

Söz konusu tarih nedeniyle Surface Duo 2, Android 12 olmadan çıkacak gibi görünüyor. Ancak bunun Microsoft için hayırlı bir durum olduğu söylenebilir. Daha kararlı bir sürüm olan Android 11’le çalışmak, Microsoft’a Surface Duo 2’de daha iyi bir deneyim sunma imkanı verebilir.

İLGİLİ HABERLER