Teknoloji

Surface Duo için ilk yazılım güncellemesi dağıtıma çıktı

microsoft Surface Duo android 11

Microsoft’un çift ekranlı telefonu Surface Duo, 2020’de piyasaya çıkan en dikkat çekici cihazlar arasında yer alıyor. Ancak akıllı telefonun piyasaya sürülmesinin ardından yapılan yorumlar ve geri dönüşler, Surface Duo’nun balayının pek de uzun sürmediğini gösteriyor.

Surface Duo’yu satın alanlar veya profesyonel gözle inceleyenlerin büyük kısmı, çift ekranlı telefondaki yazılım sorunlarına dikkat çekmişti. Bu şikayetlere kulak veren Microsoft, cihaz için hazırladığı ilk yazılım güncellemesini dağıtıma çıkardı.

Surface Duo’nun çift ekran özellikleri pek çok noktada düzgün çalışsa da, yapılan incelemelerde bazı alanlardaki sorunların ısrarlı biçimde tekrarlandığına dikkat çekilmişti. Söz konusu sorunlar arasında en çok paylaşılan, bazı dokunma hareketlerinin algılanamaması olmuştu. Microsoft’un güncellemesi bu sorunun yazılımsal olduğunu gösteriyor.

Surface Duo’nun ilk yazılım güncellemesi, üç yıllık uzun bir yolculuğun başlangıcı olarak tanımlanabilir. Güncelleme Android’in ekim ayı güvenlik yamalarını getirmekle birlikte dokunma algılama konusundaki sorunları da gideriyor. Microsoft, görüşme ve genel cihaz kararlılığının da kuvvetlendirileceğini vadediyor.

Güncellemenin bahsedilen sorunlara ne kadar çözüm getirdiğini görmek için biraz sabretmek gerekiyor. Konuyla ilgili dönüşlerin birkaç gün içinde gelmesi muhtemel görünüyor. Microsoft Surface Duo hakkındaki dayanıklılık şikayetlerinin çözümünün ise bu kadar kolay olmayacağı söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER