ABD’de seçimlerin ardından en önemli gündem maddelerin birine dönüşen yalan haber sorunu hakkında açıklama yapanlar kervanına Google CEO’su Sundar Pichai de katıldı. BBC’ye konuşan Pichai, şirketinin bazı yanlışları olduğunu kabul etti.
Google’da her gün milyarlarca aramanın yapıldığını hatırlatan Pichai, yalan haberlerin ön plana çıktığı bazı durumların yaşandığını ve kendilerinin bu durumları gerektiği gibi yönetemediğini belirtti. Yaşananların kendileri için bir öğrenme fırsatı olduğunu söyleyen Google CEO’su, problemlerin çözümü için kesinlikle çalışacaklarını dile getirdi.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Google Chrome, kişisel bilgileri doldurma şeklini genişletiyor

Google Home Speaker’ın gizli kalan detayı erken satış sayesinde ortaya çıktı

Google, A24’e 75 milyon dolar yatırdı ve yapay zekâ için kolları sıvadı

Google Android’de uygulama yüklemeyi değiştirecek yeni takvimi duyurdu

OpenAI Google’ın önde gelen yapay zekâ yöneticilerinden birini transfer etti
Sundar Pichai: Yalan haberlerin seçim sonucunu etkilediğinden emin değilim
Pichai, bir soru üzerine yalan haberlerin seçimler üzerindeki etkisine ilişkin görüşlerini de paylaştı. Sosyal medyanın seçimlerdeki rolü konusunda yoğun bir tartışmanın sürdüğünü söyleyen Pichai, etkiler konusunda çok da emin olmadığının altını çizdi. Google CEO’su sözlerine şöyle devam etti: Bakın, bunun çok yakın geçen bir seçim olduğunu hatırlamak önemli. Benim için, bilimsel açıdan baktığımda, her yüz seçmenden birinin oyunun değişmesi seçimi diğer tarafa götürebilirdi. Dolayısıyla bu kadar küçük farklardan söz edilen bir ortamda çok çok faktör sonuca etki etmiş olabilir. Dolayısıyla bu konunun bu kadar konuşulması normal. Ancak seçim sonucunun sosyal medya ve yalan haberlerle şekillendiğinden pek emin değilim.”
Röportajı gerçekleştiren BBC muhabiri Kamal Ahmed’in “Yalan haberler seçim sonucunu değiştirmeye yetecek kadar kişinin oyunu değiştirmiş olabilir.” sözüne ise “Yalan haberlerin bir sorun olduğu doğru. Bunlar yayılmamalı. Biz de bunun için çalışıyoruz.” sözleriyle yanıt verdi.
Yalan haber konusunun bu denli yoğun biçimde gündeme gelmesinin ardından harekete geçen Google, yalan haber yazan ve yayan siteleri reklam ağından çıkaracağını açıklamıştı. Facebook da benzer bir adım atmakta zaman kaybetmemişti.
KÜÇÜK EV ALETLERİNDE FIRSATLAR
Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.


