Teknoloji

Google CEO’su Sundar Pichai: Yalan haber bir sorundur ve yayılmaması gerekir

sundar pichai

sundar pichaiABD’de seçimlerin ardından en önemli gündem maddelerin birine dönüşen yalan haber sorunu hakkında açıklama yapanlar kervanına Google CEO’su Sundar Pichai de katıldı. BBC’ye konuşan Pichai, şirketinin bazı yanlışları olduğunu kabul etti.

Google’da her gün milyarlarca aramanın yapıldığını hatırlatan Pichai, yalan haberlerin ön plana çıktığı bazı durumların yaşandığını ve kendilerinin bu durumları gerektiği gibi yönetemediğini belirtti. Yaşananların kendileri için bir öğrenme fırsatı olduğunu söyleyen Google CEO’su, problemlerin çözümü için kesinlikle çalışacaklarını dile getirdi.

Sundar Pichai: Yalan haberlerin seçim sonucunu etkilediğinden emin değilim

Pichai, bir soru üzerine yalan haberlerin seçimler üzerindeki etkisine ilişkin görüşlerini de paylaştı. Sosyal medyanın seçimlerdeki rolü konusunda yoğun bir tartışmanın sürdüğünü söyleyen Pichai, etkiler konusunda çok da emin olmadığının altını çizdi. Google CEO’su sözlerine şöyle devam etti: Bakın, bunun çok yakın geçen bir seçim olduğunu hatırlamak önemli. Benim için, bilimsel açıdan baktığımda, her yüz seçmenden birinin oyunun değişmesi seçimi diğer tarafa götürebilirdi. Dolayısıyla bu kadar küçük farklardan söz edilen bir ortamda çok çok faktör sonuca etki etmiş olabilir. Dolayısıyla bu konunun bu kadar konuşulması normal. Ancak seçim sonucunun sosyal medya ve yalan haberlerle şekillendiğinden pek emin değilim.”

Röportajı gerçekleştiren BBC muhabiri Kamal Ahmed’in “Yalan haberler seçim sonucunu değiştirmeye yetecek kadar kişinin oyunu değiştirmiş olabilir.” sözüne ise “Yalan haberlerin bir sorun olduğu doğru. Bunlar yayılmamalı. Biz de bunun için çalışıyoruz.” sözleriyle yanıt verdi.

Yalan haber konusunun bu denli yoğun biçimde gündeme gelmesinin ardından harekete geçen Google, yalan haber yazan ve yayan siteleri reklam ağından çıkaracağını açıklamıştı. Facebook da benzer bir adım atmakta zaman kaybetmemişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER