Teknoloji

Stray macOS versiyonunun çıkış tarihi açıklandı

stray macos

Stray macOS versiyonunun gelişi geçtiğimiz haziran ayında müjdelenmişti. Geliştirici Annapurna Interactive oyunun Mac kullanıcılarıyla buluşacağı tarihi de sonunda duyurdu. Stray, 5 Aralık itibarıyla App Store ve Steam aracılığıyla yayınlanacak.

Oyunu oynamak için görece güncel bir sisteme sahip olmak gerekecek. Stray sadece Apple Silicon işlemciye sahip Mac’lerde çalışacak. Dolayısıyla Intel işlemcili Mac’lerde bu oyunu oynamak mümkün olmayacak.

Stray, 2022’nin temmuz ayında PlayStation ve PC için yayınlanmıştı. Oyun geçtiğimiz ağustos ayı itibarıyla Xbox’a da gelmişti. Animasyon film uyarlaması için hazırlıkları da süren oyunun Mac versiyonuyla popülaritesinin daha da artacağı söylenebilir.

Stray macOS versiyonu Apple’ın oyun açılımının parçalarından biri

Stray macOS versiyonu, Apple’ın oyun alanında yaptığı açılımın en yeni halkası olarak tanımlanabilir. Bu açılım çerçevesinde bazı yüksek profilli yayıncılar oyunlarını Mac’e ve hatta iPhone’a getiriyor. Resident Evil Village, geçtiğimiz hafta itibarıyla iPhone 15 Pro’ya bazı iPad modellerine gelmişti. Assassin’s Creed Mirage, Death Stranding ve Resident Evil 4 remake de önümüzdeki aylarda Apple’ın ekosistemine dahil olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER