Eğlence

Popüler kedi oyunu Stray Mac’e geliyor

stray mac

Kedi maceraları anlatan popüler oyun Stray Mac üzerinde oyuncularla buluşmaya hazırlanıyor. Pek çok ödül kazanan ve eleştirmenler tarafından beğeniyle karşılanan oyun, Apple Silicon işlemcili tüm Mac’lerde oynanabilecek. Stray’in ne zaman Mac’lere geleceği konusunda şu an için kesin bir tarih verilmezken; oyunun geliştiricisi BlueTwelve Studio ve yayıncısı Annapurna Interactive güncel bilgiler için Twitter hesaplarının takipte kalınmasını istedi.

Stray geçtiğimiz yıl PS4, PS5 ve Steam aracılığıyla PC’de oyuncularla buluşmuştu. Yukarıda da belirttiğimiz gibi eleştirmenlerden olumlu yorumlar alan oyun, The Game Awards’ta En İyi Bağımsız Oyun ve En İyi İlk Bağımsız Oyun ödüllerinin sahibi olmuştu.

Adından da anlaşılabileceği üzere, Stray’de oyuncular bir sokak kedisini kontrol ediyor. Ancak bu sokak kedisi “cyberpunk” bir dünyada yaşıyor. Bulmacalar çözen oyunculara bir robot drone eşlik ediyor.

Stray Mac’in üst sınıf oyun açılımının en yeni halkası olacak

Stray Mac versiyonuyla Apple’ın üst sınıf oyun geliştiricilerini çekme konusunda daha iddialı hâle geldiğini gösteriyor. Apple Silicon işlemciler ve MetalFX gibi ölçeklendirme araçlarıyla “Mac’te oyun oynanmaz” algısını ciddi anlamda kırmayı başaran şirket; No Man’s Sky, Resident Evil: Village, Hades ve Disco Elysium gibi oyunları Mac’e çekebilmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER