Teknoloji

Strato Hazır Websitesi ile bir saatten az zamanda web sitesi kurulumu

strato hazır websitesi

strato hazır websitesiİnsanların başkalarına ulaşmak için kullanabilecekleri birçok kanal var. Facebook, Twitter, Instagram, YouTube gibi sosyal ağlar sayesinde herhangi bir masrafa girmeden, fazla zahmete gerek duymadan kolaylıkla bir kanal edinmeniz, sesinizi başkalarına duyurmanız mümkün. Ancak hiçbirisi bir web sitesinin yerini tutmaz. Çünkü web sitesinde kontrol tamamen sizin elinizde, web sitesi tamamen sizin sahip olduğunuz bir alan; siz istediğiniz sürece açık kalması garanti altında. Halbuki bir Facebook sayfasının, Twitter hesabının veya Instagram profilinin böyle bir garantisi yok. Orada kiracı gibisiniz, yarın bir gün bu servisler kapansa, siz de ortada kalabilirsiniz.

Bugün bir web sitesi açmak için birçok farklı seçenek bulunuyor. Alan adı, web barındırma hizmeti gibi kalemleri satın aldıktan sonra WordPress kurulumu yaparak hızlı şekilde sayfanızı açabilirsiniz. Bugün WordPress, birçok site sahibinin ve yöneticisinin web sitesi açmak için başvurduğu en pratik yöntem olarak dikkat çekiyor. Ancak Strato’nun Hazır Websitesi hizmeti sayesinde, WordPress’ten bile daha pratik ve hızlı bir yöntem elde ediliyor.

Geçtiğimiz yıl Türkiye’de faaliyet göstermeye başlayan web sunucu ve barındırma hizmeti şirketi Strato, müşterilerine sunduğu Hazır Websitesi Pro servisi sayesinde bir saatten az zamanda web sitenizi hazırlama ve yayına açma fırsatı veriyor. Alan adı, web barındırma alanı, vb. tüm kalemleri Strato’dan satın alabilir, üstelik Hazır Websitesi Pro’yu da edinerek sadece 1-2 saat içinde tam teşekküllü bir web sitesine sahip olabilirsiniz. Üstelik bunun için hiçbir teknik uzmanlığa da ihtiyacınız olmayacak.

Strato’nun müşteri paneli sade ve anlaşılır bir ana sayfaya sahip. Hazır Websitesi Pro da ana sayfada yer alan hızlı erişim kestirmeleri arasında bulunuyor. Bu kısayola tıklayarak sitenizi hazırlamaya başlayabilirsiniz.

strato-sitebuilder-pro-002Öncelikle web sitenizin ilgi alanına göre bir tasarım şablonu seçmelisiniz. Kişisel veya kurumsal ana başlıklar altında, farklı iş kollarına veya hobilere göre birçok şablon hazır şekilde bekliyor. Eğer seçtiğiniz şablondan sıkılır ve değiştirmek isterseniz, bunu daha sonra yönetim alanından gerçekleştirebilirsiniz. Bir sonraki adımda web sitenizin adını ve sloganını girmelisiniz. Bu adımları tamamladıktan sonra hazır web sitesi editörü karşınıza çıkacak.

strato-sitebuilder-pro-006Ekranın büyük bölümünü kaplayan alt kısımda sayfanın ön izlemesi yer alıyor. Üst kısımda ise tasarım, içerik ve ayarlara erişebileceğiniz kontrol bölümü bulunuyor. Tasarım / Stil sekmesi altından yeni bir tasarım seçebilirsiniz. Basic ve Premium başlıkları altında zengin tasarım şablonları kullanıcıları bekliyor. Renkler ve Yazı tipleri bölümünden siteniz için uygun renk ve yazı tipi düzenlerini belirleyebilirsiniz. Hem renkler hem de yazı tipleri için zengin bir kontrol aralığı bulunuyor. Başlıklar, navigasyon metinleri, tüm renk düzenleri kontrol edilebiliyor.

strato-sitebuilder-pro-009İçerik Elemanları sekmesi altından ise web sitenize fotoğraf galerisi, YouTube veya Vimeo videoları, Facebook sayfa modülü, beğen tuşu, eBay ürünleri, Booking.com modülü, RSS beslemesi gibi birçok farklı modülü ekleyebilirsiniz. Görüntü ve Video bölümünden ise bilgisayarınızdaki görüntüleri yükleyerek sayfalarınıza iliştirebilirsiniz.

strato-sitebuilder-pro-0012Ayarlar bölümü altında ise web sitesinin genel ayarları var. Örneğin SEO seçenekleri altından sayfanın başlığını, anahtar kelimelerini veya açıklama metnini ayarlayabilirsiniz. Ayrıca Google Analytics ve benzeri izleme kodlarını da buradan ekleyebilirsiniz. Web sitenizi Facebook sayfasına da bu bölümden bağlamanız mümkün. Mobil Websitesi bölümünden ise web sayfanızın akıllı telefon uyumlu versiyonunu açabilir, başlangıç sayfası düzenlemelerini yapabilirsiniz.

strato-sitebuilder-pro-0020İlk düzenlemeleri tamamladıktan sonra ekranın sağ üst köşesinde bulunan Yayınlayın butonuna tıklatarak web sayfanızı yayına alabilirsiniz. Daha sonra bir güncelleme ve değişiklik yaptığınızda da aynı adımı tekrarlamanız ve Yayınlayın butonuna tıklayarak değişiklikleri yayına almanız gerekecektir.

strato-sitebuilder-pro-0022Strato Hazır Websitesi kolay kullanımı, sezgisel arayüzü, zengin tasarım şablonları ve ekran modülleriyle sıfır bilgi veya deneyime sahip olan kişilerin bile web sayfalarını kendi başlarına, kısa sürede açmalarını sağlayacaktır. Eğer kendiniz veya şirketiniz için bir web sitesi açmayı düşünüyorsanız, Strato’nun sunduğu bu aracı göz önünde bulundurmanız yerinde bir hareket olacaktır.

İLGİLİ HABERLER