Teknoloji

Steve Jobs yeni abonelik modeline dair açıklama, ancak soru işaretleri hâla ortada

Apple’ın geçtiğimiz hafta içinde faaliyete geçirdiği uygulama içi abonelik modeli tartışmalara neden olmaya devam ediyor. Steve Jobs bu tartışmalara ağırlığını koyduğu ve getirilen yeni kısıtlamaların yalnızca yayıncıları ilgilendirdiğini açıkladı.

Apple’ın CEO’sunun cevapları Readability adlı bir uygulamanın geliştiricilerinin, yüzde 30’luk Apple kesintisini uygulamadıkları için App Store’dan atıldıklarına dair yapmış oldukları açıklamanın üstüne geldi. Readability kendi uygulamalarının servis tarzında bir yazılım olduğunu, bir yayın uygulamasının olmadığını dile getirmişti. Steve Jobs’un açıklamalarına bakacak olursak Readability bu durumdan etkilenmeyecek.

MacRumors’ın yazdığına göre, bir uygulama geliştiricisi de Steve Jobs’a e-posta göndererek servis tarzı yazılımların komisyona maruz kalıp kalmayacaklarını sormuş. Bu tarz uygulamalar da içerik veya servise erişim için abonelik ücreti alıyor ve “uygulama içi abonelik” modelinin altına girmek gibi bir durumları söz konusu.

Steve Jobs ilgili kişinin göndermiş olduğu e-postaya “Abonelik modelini yayıncılık uygulamaları için geliştirdik, servis tarzındaki yazılımlar için değil.” şeklinde bir cevap vermiş. Ancak Apple’ın App Store düzenini sağlayan kişilerin bir uygulamayı hangi kategoride değerlendirdiklerine dair kıstaslar gizli kalmaya devam ediyor. Görünüşe göre Readability uygulaması her ikisinin arasındaki gri bölgede yer alıyordu. Bu durum diğer uygulama geliştiricilerinin bir süre durup Apple’ın beklentilerini iyice detaylandırmasını beklemelerine neden olacak gibi görünüyor.

İlgili – MacRumors

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER