Teknoloji

Steve Jobs’un iş başvurusu formu açık artırmayla rekor fiyata satıldı

tim cook steve jobs

Apple’ın kurucularından Steve Jobs, teknoloji dünyasının efsaneleri arasında yer alıyor. Bu durum, 2011’in sonbaharında hayatını kaybeden Jobs ile ilgili olan her şeyin büyük bir ilgi görmesini sağlıyor. Bu ilginin en son örneği, Jobs’un 1973’te yaptığı iş başvurusu formunun rekor denilebilecek bir fiyat karşılığında satılması oldu.

1973 tarihli iş başvurusu formu, Jobs’un imzasını ve el yazısını göstermesinin yanı sıra 18 yaşındaki Jobs’un meslek ararken öne çıkardığı yetkinlikleri de gösteriyor. Apple kurucusunun henüz üniversiteyi bırakmadan yaptığı başvuruda bilgisayar ve hesap makinesi kullanabilmesini yetenekleri arasında gösterdiği görülüyor.

Formun özel yetenekler bölümünde ise Jobs’un “elektronik teknolojisi veya tasarım mühendisliği” şeklinde bir ibare kullanmış olması göze çarpıyor. Jobs’un ulaştırmaya erişim sorusuna “mümkün ama muhtemel değil” şeklinde bir cevap vermiş olması da ayrıca dikkat çekiyor.

steve jobsJobs’un iş başvurusu formu, RR Auction isimli müzayede şirketi tarafından 5 bin dolarlık başlangıç fiyatıyla açık artırmaya çıkarılmıştı. Koleksiyonerler için oldukça ilginç olan bu belge, Londra’da yaşayan bir internet girişimcisi tarafından tam 174 bin 757 dolar karşılığında satın alındı. İnternet girişimcisinin kimliği açıklanmasa da, ödediği rakam kendisinin sağlam bir Apple ve Steve Jobs hayranı olduğunu gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER