Teknoloji

Steam Deck’te oynanabilen oyun sayısı 4000’i geçti

valve steam deck

Valve’ın taşınabilir oyun konsolu Steam Deck tanıtıldığında pek çok kişi cihazda hangi oyunun çalıştırılabileceğini merak ediyordu. İlk etapta konsolda sadece 100 civarında oyun oynanabilse de, bu sayı kısa süre içinde büyük ölçüde arttı.

Hâlihazırda taşınabilir konsolda oynanabilen oyunların sayısı 4000’i geçmiş durumda. Bu listede hem Steam Deck için onaylanmış oyunlar hem de Steam’den satın alınabilen oyunlar mevcut. Son zamanların popüler oyunlarından Stray bile bu listede mevcut.

Kullanıcılar Steam kütüphanelerindeki oyunların konsollarına uygun olup olmadığını “onaylanmış”, “oynanabilir” ve “desteklenmiyor” etiketlerinden anlayabiliyor. Buraya tıklayarak Steam kütüphanenizdeki oyunlardan hangilerinin konsola uygun olduğunu görebilirsiniz.

Daha genel bir kontrol ise SteamDB üzerinden yapılabiliyor. Burada kaç oyunun onaylanmış veya oynanabilir listesinde olduğu görülebiliyor. Mevcut verilere göre; onaylı oyun sayısı 1892 iken, oynanabilir oyun sayısı da 2161.

Valve Steam Deck için hâlâ bir bekleme listesi mevcut. Ancak teslimat süreleri de üretim kapasitesinin artırılması ilk zamanlara göre kısalmış durumda. Valve’ın sunduğu yeniliklerle konsola olan ilgiyi canlı tutmayı sürdüreceği rahatlıkla söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER