Teknoloji

Valve Steam Deck üretiminde kapasiteyi artırıyor

valve steam deck

Valve, Steam Deck taşınabilir oyun konsolunun üretimini artıracağını açıkladı. Şirket bu doğrultuda konsol için rezervasyon yaptıranlara daha fazla stok uygunluğu e-postası gönderecek. Valve hâlihazırda ikinci çeyrek için rezervasyon yaptıranlara stok uygunluğu e-postalarını iletiyor.

Steam Deck için 64, 256 ve 512 GB olmak üzere üç farklı depolama alanı seçeneği bulunuyor. 64 GB modelde eMMC depolama tercih edilmiş. 256 ve 512 GB seçeneklerinde ise NVMe SSD mevcut.

Bu üç seçenekte de alıcılara teslimat için ekim ayından sonrası için tarih veriliyor. Şu an için sadece açılacak stoklar için rezervasyon yapılabiliyor. Ancak üretimin hızlanmasından sonra bu tarihlerin öne çekilmesi de ihtimaller arasında yer alıyor.

Valve yöneticilerinden Lawrence Yang, geçtiğimiz şubat ayında verdiği bir röportajda üretimi hızlandırmalarının zaman almayacağını belirtmişti. Yang ilk ayda on binlerce, ikinci ay ise yüz binlerce Steam Deck üretir hâle geleceklerini dile getirmişti.

Valve Steam Deck teslimatlarında gecikerek potansiyel müşterilerine bir iyilik yapmış olabilir. Konsolun ilk kullanıcılarından bazıları cihazın oyun için uygun olmadığını belirtirken, bazıları da karşılarında henüz “tamamlanmamış” bir ürün olduğunu ifade etmişti. Ancak paylaşımların büyük kısmında Steam Deck’in büyük potansiyel vadettiği vurgulanmıştı.

İLGİLİ HABERLER