Teknoloji

Start11 Windows 11 görev çubuğuna uygulama grubu çözmeyi geri getiriyor

windows 11 start11

Windows 11’deki görev çubuğunu beğenmiyorsanız, kullanmaya alıştığınız eksik işlevleri geri getirecek çok sayıda uygulama bulunuyor. Bunların içinde en donanımlılardan biri Stardock’un Start11 adlı programıdır. Çarşamba günü dağıtıma çıkan 1.2 sürüm betası, Windows 11’de görev çubuğundaki uygulamaların grubunu çözme desteğini içeriyor.

Microsoft şu anda Windows 11’de görev çubuğundaki uygulama simgelerini gruplandırmayı, küçük simgeleri ve hatta görev çubuğunu yeniden boyutlandırma özelliğini desteklemiyor. İkinci monitörde pencere gruplamasını bağımsız olarak tanımlamak da dahil olmak üzere, önemli eksik özelliklerin tümü Start11’de destekleniyor.

Yeni gelen bir seçenek sayesinde Başlat düğmesini sola hizalayabilir, ancak uygulama simgelerini görev çubuğunda ortalanmış halde tutabilirsiniz. Sürükle ve bırak, gelecekteki bir Windows 11 güncellemesinde görev çubuğuna geri dönecek, ancak Start11 bunu şu anda zaten destekliyor.

startdock start11

Temel Windows görev çubuğu işlevselliğini geri getirmek için üçüncü taraf bir uygulama yüklemek zorunda kalmak garip görünüyor. Ancak Microsoft, Windows 11 görev çubuğunun tüm eksik kısımlarını tam olarak giderene kadar Start11, ek özelleştirme seçenekleri de olan iyi bir alternatif olarak nitelendirilebilir.

Ne var ki, Start11 ücretsiz değil. Uygulamanın 30 günlük bir deneme süreci var ve sonrasında tek bir cihaz için fiyatlar 5.99 dolardan başlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER