Teknoloji

Start11 Windows 11’e klasik Başlat menüsünü geri getiriyor

start11
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Stardock, Windows’un Başlat menüsünü değiştiren yeni bir uygulamayla geri dönüyor. Bu yeni uygulamanın odağında henüz tamamen yayınlanmayan Windows 11 bulunuyor. Beta etiketiyle sunulan Start11 isimli uygulama, Windows 11’de klasik Başlat menüsü deneyimini yaşamayı mümkün kılıyor.

Stardock CEO’su Brad Wardell, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “İlk beta Windows 11’in mevcut Başlat menüsüyle kaybolan işlevlerin bir kısmını geri kazanmak amacıyla tasarlandı. Başlat menüsünü daha erişilebilir kılmanın yanı sıra hem şirketler hem de deneyimli kullanıcılar için daha faydalı kılacak özellikler hazırlamayı da planlıyoruz.”

Start11’de gelecekteki Başlat menüsü tasarımlarını destekleyecek bir konfigürasyon arayüzü de mevcut. Start10 uygulaması Windows 10’a Windows 7’nin Başlat menüsünü geri getirmek için tasarlanmıştı. Start11’de ise ekstra özellikler de sunulacak.

Beta sürümü kullanıcılara açılan Start11 için 4.99 dolar ödemek gerekiyor. Kullanıcılar Windows 7 tarzı Başlat menüsü ile Başlat menüsünün klasik tarz ve özelliklerinin bir kısmını geri getiren daha modern bir seçenek arasında seçim yapabilecek.

İLGİLİ HABERLER