Teknoloji

Microsoft Windows 11 için tablet dostu bir görev çubuğu getiriyor

windows 11 görev çubuğu

Microsoft, çok yakında Windows 11 görev çubuğunu biraz daha tablet dostu olacak hâle getiriyor. Yazılım devi, tablet kullanımı için tasarlanmış, yalnızca saat ve tarih veya ağ ve pil durumu gibi kritik bilgileri gösteren daha küçük ve daraltılmış bir durumla yeni bir görev çubuğunu test etmeye başladı.

Bu tablet görev çubuğu; uygulama simgeleri, arama, Widget’lar ve Başlat düğmesinin gizlenmesi sayesinde çok daha az dağınık görünüyor. Yeni gelecek bir ayar, bir cihazı tablet olarak kullandığınızda görev çubuğunu otomatik olarak gizleyecek ve Windows 11 tablet kullanıcıları için daha fazla ekran alanı sağlayacak. Görev çubuğunun tamamını ortaya çıkarmak için parmağınızı yukarı sürüklerseniz; widget’lar, Başlat düğmesi, arama ve uygulama simgeleri çok daha büyük ve dokunması daha kolay hâle gelecek.

Görev çubuğu değişikliklerinin yanı sıra Microsoft, yakında Windows 11’de widget’ların çalışma biçimini de değiştiriyor. Dün çıkan yeni Geliştirme Kanalı test derlemesi, widget’larda daha fazla bilgi ve dinamik içerik de içeriyor.

Windows Insider ekibi, “Bu, akışınız aracılığıyla yeni widget’ları ve haber içeriğini keşfetmenizi ve bunlarla etkileşim kurmanızı kolaylaştıracaktır.” diye açıklıyor. “Bu sürüm, widget’ları akıştan keşfedilebilir hale getirmeye odaklanıyor ve zaman içinde akışı daha da kişisel hâle getirmeyi planlıyoruz.”

Ayrıca Microsoft Emoji 14.0 sürümü ile Android, iOS ve diğer platformlarda da yer alan trol, fasulye ve eriyen yüz emojisi dahil olmak üzere Windows 11’de 37 yeni emojiyi test ediyor.

windows 11

Bu en son Windows 11 test derlemesi, önerilen Microsoft Edge sekmelerinin ek yardımda görünmesiyle birlikte, en ilgili pencereleri yan yana tutmayı kolaylaştıracak iyileştirmeler de içerecek. Artık bir pencereyi kapatmaya çalıştığınızda en son üç Edge sekmesini göreceksiniz. Bu seçenek, Windows 11 ayarları bölümünde devre dışı bırakılabilir.

Her zaman olduğu gibi, bu yeni Windows 11 özellikleri test edilecek ve üzerinde ince ayarlar yapılacak ve son kullanıcılara ulaşması ayları alacak. Belki de işletim sisteminde hiç görünmeyebilir. Microsoft’un Windows ve cihazlar şefi Panos Panay, kısa süre önce şirketin büyük bir yıllık sürümü beklemek yerine, önümüzdeki aylardan itibaren Windows 11’e daha fazla özelliği daha sık aralıklarla ekleyeceğini açıklamıştı.

Panay, “Zamanla, yıllık güncellememize ek olarak Windows 11’de son kullanıcılar için daha sık yeni özellikler yayınladığımızı göreceksiniz.” dedi. “Servis ve Microsoft Store güncellemeleri de dahil olmak üzere, sahip olduğumuz çeşitli güncelleme mekanizmalarından yararlanacağız. Amacımız, size yıl boyunca en iyi deneyimleri sunarak sürekli yenilik sunmaktır.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER