Eğlence

Squid Game Netflix tarihinin en iyi başlangıç yapan dizisi oldu

squid games netflix yeni sezon
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Squid Game son zamanların en çok konuşulan dizileri arasında başı çekiyor. Popüler kültürün parçalarından biri hâline gelen diziye verilen referanslar pek çok yerde görülüyor. Netflix tarafından yapılan son açıklama da Squid Game etkisinin büyüklüğünü gösteriyor.

Netflix’ten verilen bilgiye göre, Squid Game platform tarihinin en iyi başlangıç yapan dizisi oldu. Netflix Geeked isimli Twitter hesabından yapılan paylaşımda, dizinin 17 gün içinde 111 milyon küresel hesaba ulaştığı belirtildi.

Squid Game’in başarıları bununla da sınırlı değil. Dizi, 28 gün içinde 100 milyon barajını geçebilen ilk Netflix dizisi olma unvanını da kazandı.

Netflix tarafından konuyla ilgili olarak The Verge sitesine yapılan açıklamada, bu sayıya Squid Game’i en az iki dakika boyunca izleyen hesapların değerlendirmeye alınmasıyla ulaşıldığı ifade edildi. Şirket bu kriteri uzun süredir içerikleri sıralamak için kullanıyor.

Squid Game, 17 Eylül’de Netflix izleyicileriyle buluşmuştu. O günden bu yana 94 ülkede Netflix izleyicilerinin en çok izlediği içerikler listesinin zirvesine yerleşen dizi, Netflix’in faaliyet gösterdiği tüm ülkelerde ilk 10’a girmeyi başardı.

İLGİLİ HABERLER