Eğlence

Squid Game Netflix’e bütçesinin 41 kat fazlasını getirdi

netflix squid game emmy

Netflix içeriklerinin başarılı olarak kabul edilmesini sağlayan veya yayından kaldırılmalarına neden olan kesin izleme sayılarını paylaşma konusunda ilk günden bu yana çok ketum davranıyor. Ancak bu kara kutu, Bloomberg’in ele geçirdiği belgelerle biraz olsun açılmış durumda. Şirketin “”etki değeri” ve “verimlilik” puanlarını mercek altına alan Bloomberg, son zamanların popüler içeriklerinden Squid Game dizisinin Netflix’e getirisini de gözler önüne serdi.

Habere göre, Squid Game’in Netflix’e maliyeti 21.4 milyon dolar oldu. Buna karşılık, dizinin şirkete getirdiği “etki değeri” 891.1 milyon dolar oldu. Bu da dizinin şirkete maliyetinden 41.7 kat fazlasını getirdiğini gösteriyor.

Söz konusu veriler ilk olarak komedyen David Chapelle’in “Sticks & Stones” isimli gösterisinin ardından ortaya çıkmıştı. Veriler Chapelle’in şovunun Netflix izleyicilerinden beklenen ilgiyi görmediğini göstermiş, etki değerinin bütçenin altında kaldığını gözler önüne sermişti. Bu bilgilerin sızmasının ardından da ilgili Netflix çalışanının işine son verilmişti.

Squid Game’in ilk 23 günde en az 132 milyon hesap tarafından iki dakika boyunca izlendiği kısa süre önce açıklanmıştı. Dizi böylelikle Bridgerton’a ait olan rekoru kırmıştı. Netflix dizi ve filmleri için bu tarz bilgileri ara ara açıklasa da, çok kesin detayları vermiyor.

Bloomberg’in haberinde Squid Game hakkında daha fazla bilgi bulmak mümkün. Diziye başlayanların yüzde 89’unun diziyi en az 75 dakika boyunca veya bir dakikadan uzun süre boyunca izlediği ve 87 milyon kişinin de dizinin tüm bölümlerini 23 gün boyunca izlediği ifade edildi. Squid Game’in toplamda 1.4 milyar saat boyunca izlendiği de haberde görülüyor.

İLGİLİ HABERLER