Eğlence

Squid Game Netflix tarihinin en çok izlenen yeni dizisi oldu

squid game netflix

Netflix’in üçüncü çeyreğe ait finans raporu, şirketin son zamanlardaki en popüler içeriği olan Squid Game’le ilgili önemli bilgiler barındırıyor. Bloomberg’in haberine göre, Squid Game Netflix tarihinin en çok izlenen yeni dizisi oldu. Dizi, şimdiye kadar 142 milyon Netflix hesabı tarafından izlendi.

Squid Game’in kültürel anlamda “zamanın ruhu”nu yakaladığını söylemek çok yanlış olmayacaktır. Netflix’in verdiği bilgiye göre, dizi aralarında ABD ve Türkiye’nin de bulunduğu 94 ülkede platformun en çok izlenen içeriği konumunda. Bu ilgiden daha fazla faydalanmak isteyen şirket, Squid Game temalı başka tüketici ürünleri çıkarmayı da planlıyor.

Bundan birkaç gün önce Squid Game’in “kültürel etkisi”ni ve verimini gösteren bilgiler de gün yüzüne çıkmıştı. Bütçesi 21.4 milyon dolar olan dizinin etki değerinin bunun 41.7 katı yani 891.1 milyon dolar olduğu açıklanmıştı. 41.7 aynı zamanda dizinin verim puanı niteliğinde.

Squid Game sayesinde Netflix abone sayısı konusunda da yılın en büyük artışını kaydetti. Şirketin finans şefi Spencer Neumann, üçüncü çeyrek ilerledikçe abone sayısında bir artış görüldüğünü belirtti. Üçüncü çeyrekte çoğu Asya ve Avrupa’dan 4.38 milyon abone kazanan Netflix, son çeyrekte 8.5 milyon yeni müşteriye daha ulaşmayı hedefliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER