Eğlence

Square çevrimiçi müzik servisi Tidal’ı satın alabilir

tidal türkiye square

Twitter’ın kurucusu ve CEO’su Jack Dorsey’in yönettiği ödeme şirketi Square, çevrimiçi müzik platformu Tidal ile ilgileniyor. Bloomberg’in haberine göre, konuyla ilgili görüşmeleri bizzat Dorsey ve Tidal’ı 2015’te satın alan ünlü rapçi Jay-Z yürütüyor.

Haberde taraflar arasında bir anlaşmaya varılmadığı belirtiyor. Yine de bunun dikkat çekici bir iddia olduğunu söylemek gerekiyor. Tidal; Spotify, Apple Music, YouTube Music ve Amazon Music Unlimited gibi platformlarla doğrudan rekabet ediyor. Yayın hayatına 2014’te başlayan Tidal, daha sonra Jay-Z’nin sahipliği ve Daft Punk, Jack White ve Kanye West gibi ünlü isimlerin desteğiyle yeniden yola çıkmıştı. Platform 2016’da Rihanna’nın “ANTI” ve The Carters’ın “Everything is Love” albümlerinin özel yayıncısı olmuştu. Tidal’ın özel içerik anlaşmaları hâlihazırda sona ermiş durumda.

Yine de, Tidal’ın hâlâ bazı avantajları olduğunu belirtmek gerekiyor. Kullanıcılar daha yüksek ses kalitesi için HiFi planına geçiş yapabiliyor. Bu pakette Apple Music ve Spotify’ın sunduğundan daha yüksek bir ses kalitesi sunuluyor. Tidal’ın abone sayısı ise hâlâ belirsizliğini koruyor. Servisin popüler albümlerin dinlenme sayıları konusunda da yanlış bilgi verdiği daha önce iddia edilmişti.

Tidal ile ilgilenen Square içinse işler iyi gidiyor. Kare şeklindeki kredi kartı okuyucusuyla ivme kazanan şirket, Tidal ile faaliyet alanlarını çeşitlendirip daha farklı bir kullanıcı tabanıyla buluşabilir.

İLGİLİ HABERLER