Teknoloji

Spotify web ve masaüstü uygulamalarının tasarımını yeniledi

spotify web

Spotify küresel pazardaki varlığını daha belirgin hâle getirirken, kullanıcı deneyimini geliştirme yönünde adımlar atmaya da devam ediyor. Kısa bir süre önce mobil uygulamasındaki tasarım değişikliğini duyuran Spotify, şimdi de web ve masaüstü uygulamalarını yeniliyor.

Ana sayfayı daha temiz hâle getiren şirket, kenar çubuğundaki karmaşıklığı bir nebze de olsa ortadan kaldırıyor. Kütüphanede filtreleme yapma araçları da sunan Spotify, yeni çalma listesi oluşturma ve çevrimdışı erişim için içerik kaydetme özelliklerini de kullanıcılarına ulaştırıyor. Kaydetme özelliğinin Spotify Premium kullanıcılarına özgü olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Spotify’ın web ve masaüstü uygulamalarında yeni bir çalma listesi oluşturmak da yeni tasarımla birlikte kolaylaşacak gibi görünüyor. Kullanıcılar çalma listesi oluşturma ekranında hem müzik hem de podcast içeriklerini arayabilecekleri entegre bir arama çubuğu görecek. Bu değişikliğin çalma listesi hazırlamayı sevenleri memnun edeceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

spptify webSpotify ana sayfa tasarımında yaptığı değişiklikle de masaüstündeki deneyimi mobile biraz daha yakın hâle getiriyor. Önerilen çalma listelerini ve çok dinlenenleri ön plana çıkaran şirket, kenar çubuğunu da arama kutusunu ekleyerek sadeleştiriyor. Kullanıcıların çalma sırasını düzenleyebilmeleri ve yakınlarda çalınanları görebilmeleri de yapılan yenilikler arasında bulunuyor.

Spotify web ve masaüstü uygulamalarının şimdiye kadar mobil uygulamalarının gölgesinde kaldığını doğruladı. Şirketten yapılan açıklamada, web ve masaüstü uygulamalarının yeterince güncel bir hissiyat vermediği ve bu nedenle değişikliğin yapıldığı belirtildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER