Eğlence

Spotify’da video reklam dönemi başlıyor

spotify-video-reklam-080914

Spotify 2014 sona ermeden reklam konusunda yeni bir yaklaşımı hayata geçirmeyi ve video reklam yayınına başlamayı planlıyor. Tıpkı mevcut sesli ve görsel reklamlar gibi, video reklamlar da ücretsiz abone grubuna gösterilecek. Böylelikle bu grubun servis ücreti karşılanmış olacak. AdAge’de yer alan habere göre, Spotify’ın mobil uygulamalarında kullanıcılar 30 dakikalık müzik keyfinin ardından bir reklam videosu izleyecek. Reklamların “Takeover” olarak adlandırılan versiyonu mobil uygulamalarda tam ekran, masaüstündeyse bir pencere içinde gösterilecek.

Spotify video reklamları yılın dördüncü çeyreğinde aralarında Coca-Cola, Ford, McDonald’s ve Universal Pictures’ın da bulunduğu şirketlerle birlikte test edecek. Video reklamları izlemeyi istemeyen kullanıcılar mevcut sesli reklamları dinlemeye devam edebilecek. Video reklamları tercih edenler ise 30 dakika boyunca herhangi bir reklam yayınına maruz kalmayacak. Spotify’ın masaüstü uygulaması sadece mobil uygulamanın aktif olduğu durumlarda video reklamları gösterecek. Aksi bir durumda sesli reklamların yayını devam edecek.

Spotify’ın video reklamlar için reklamverenlerden ne kadar ücret talep edeceği konusunda henüz bir bilgi bulunmasa da, video reklam pazarının büyüklüğü biliniyor. eMarketer’da yer alan habere göre, ABD’de reklamverenler bu yıl akıllı telefon ve tabletlerde gösterilen video reklamlar için 1.44 milyar dolar harcadı. Dijital videolar için hazırlanan toplam rakam ise 5.96 milyar dolara ulaştı. Spotify daha önce markalı uygulamalar veya Coca-Cola ile ortaklık kurmak gibi farklı reklam yollarını da denemişti.

İLGİLİ HABERLER