Eğlence

Spotify video podcast testlerine başladı

spotify video podcast

Spotify, podcast açılımına yeni bir halka daha ekledi ve video podcast testlerine başladı. The Verge sitesinin şirkete yakın bir kaynağa dayandırdığı haberine göre; popüler YouTube serisi Zane and Heath: Unfiltered’ın yaratıcıları Zane Hijazi ve Heath Hussar, Spotify’da paylaşacakları üç podcast bölümünü video eşliğinde sunacak. Podcast’in kitlesinin yarısı bu videoları görebilecek. Kaynaklar, Spotify’ın yakında başka podcast’ler için de bu imkanı sunacağını belirtiyor.

Spotify’dan henüz konuya ilişkin bir açıklama gelmese de, video podcast fikri kulağa mantıklı geliyor. Uzun süredir şarkılara eşlik edilmesi için sürekli dönen videolar sunan platform, bir süre önce video programları bulunan The Ringer’ı da satın almıştı. Spotify 2017’de kısa bir süre için video içerik sunsa da, bu girişimin ömrü fazla uzun olmamıştı. O günden sonra da şirketten video konusunda bir hareket gelmemişti.

The Verge sitesinin haberine göre, kullanıcılar bir podcast’in videosunun olduğunu ancak podcast’i başlattıktan sonra anlayabilecek. Görüntü ekranın alt kısmında gösterilecek. Telefonun ekranı kilitlense bile içerikler oynatılacak. Podcast reklamları sırasında video durdurulacak. Spotify bu videoları başka dillere çevirmeyecek.

Dünyanın önemli bir kısmının evde kaldığı bu günlerde içerik talebi oldukça fazla. Podcast dinleme alışkanlıkları da yavaş yavaş değişiyor. Video desteğinin podcast’lere olan ilgiyi ve uygulamanın performansını nasıl etkileyeceği merak ediliyor.

Spotify video podcast testleriyle ilgili olarak Engadget sitesine şu açıklamayı yaptı: “Spotify olarak kullanıcı deneyimini geliştirmek adına düzenli şekilde bir dizi test gerçekleştiriyoruz. Bu testlerden bazıları daha geniş ölçekli br kullanıcı deneyiminin yolunu açarken, bazıları da genel öğrenme sürecine katkıda bulunuyor. Hâlihazırda paylaşacak başka bir haberimiz yok.”

İLGİLİ HABERLER