Eğlence

Spotify podcast yatırımlarında kesenin ağzını iyice açıyor

spotify podcast otomobil gorunumu

Spotify, podcast yatırımlarına bir süredir büyük önem veriyor. Bu yatırımların karşılığını alması da, çevrimiçi sesli içerik platformunu biraz daha cesaretlendirmiş gibi görünüyor. Şirket, kısa süre önce spor ve popüler kültür içerikleriyle bilinen podcast yayıncısı The Ringer’ı satın alacağını açıklamıştı. Spotify ve The Ringer arasındaki anlaşmanın detayları da yavaş yavaş netleşiyor.

Çıkan ilk haberlerde Spotify’ın The Ringer için 196 milyon dolar ödeyeceği belirtilmişti. Ancak konuyu yakından takip eden kaynakların verdiği bilgiye göre, taraflar arasındaki para transferi bununla sınırlı kalmayacak ve Spotify bir 50 milyon dolar daha ödeyecek.

Spotify’ın podcast yatırımları için ödediği toplam meblağ, The Ringer’ın da satın alınmasıyla birlikte 600 milyon doları geçmiş oldu. Şirket; podcast açılımını hızlandırmak için The Ringer’ın öncesinde Gimlet Media, Anchor ve Parcast’i de satın almıştı.

Spotify podcast yayıncılığında Apple’ın önüne geçmeyi hedefliyor

The Ringer, Gimlet Media ve Parcast, çok sayıda podcast üreten yapım şirketleri niteliğindeyken, Anchor ise podcast kaydı için araçlar geliştiriyor.

Dünyanın en büyük ücretli çevrimiçi müzik platformu olan Spotify’ın yeni hedefi, podcast yayıncılığında Apple’ı geride bırakmak. Bu doğrultuda pek çok orijinal podcast içeriği de hazırlayan şirketin yayınladığı güncel finans raporları, yapılan yatırımların karşılığını aldığını gösteriyor. The Ringer’ın da Spotify’a hedeflerini daha öteye taşımakta yardım etmesi sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER