Eğlence

Spotify’ın tavsiye algoritmalarıyla internet tarayıcısı üzerinde oynanabiliyor

spotify tavsiye algoritmalariSpotify’da çalışan mühendis Arielle Vaniderstine, kişisel Twitter hesabı üzerinden “Nelson” adını taşıyan bir Glitch projesinin bağlantısını paylaştı. Bir tarayıcı uygulaması olan Nelson, Spotify tavsiye algoritmaları üzerinde değişiklik yapılmasını ve Spotify’ın kullanıcılarına bu doğrultuda hazırlanmış çalma listeleri sunmasını mümkün kılıyor.

Bu imkandan Spotify Premium hesabına sahip kullanıcılar yararlanabiliyor. Kullanıcılar önce karşılarına çıkan uzun listeden favori müzik türlerinden bazılarını seçiyor. Ardından sıra çalma listesinin ses özellikleriyle ilgili parametrelerin belirlenmesine geliyor. Söz konusu parametreler arasında akustiklik, dans edilebilirlik, enerji, enstrümentallik, canlılık, konuşma sıklığı, tempo ve pozitiflik gibi değerler bulunuyor.

Spotify’ın şirket içinde geliştirdiği bir proje olan Nelson’ı deneyenler, henüz sonuçların pek de tahmin edildiği gibi olmadığını belirtiyor. Ancak algoritmalar üzerinde oynamaya çalışmanın ve bunun sonucunda farklı çalma listelerine ulaşmanın eğlenceli olduğuna da dikkat çekiliyor.

Spotify tavsiye algoritmaları ile Haftalık Keşif gibi listeleri şekillendiriyor

Spotify tavsiye algoritmaları ile kullanıcılarına sunduğu Haftalık Keşif gibi listeleri şekillendiriyor. Söz konusu algoritmalar, kullanıcılar için yıl sonlarında veya başka dönemlerde oluşturulan özel listelerin belirlenmesinde de kullanılıyor. Nelson ile yapılan değişikliklerin genel olarak tavsiyelere yansıyıp yansımayacağı ise henüz bilinmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER