Teknoloji

Spotify masaüstü uygulamasına mini oynatıcı ekledi

spotify

Spotify masaüstü uygulaması için uzun süredir talep edilen mini oynatıcıyı sonunda kullanıcılarla buluşturuyor. Mini oynatıcı sayesinde başka bir şeyle ilgilenirken Spotify’da oynatılan içeriği kontrol etmek de kolaylaşacak.

Boyutu ayarlanabilen kayan pencere üzerinden şarkıları değiştirmek, çalma listelerini seçmek ve ses seviyesini ayarlamak mümkün oluyor. Spotify’dan verilen bilgiye göre, ilk olarak Premium aboneleri mini oynatıcıdan yararlanabiliyor.

Güncellemeyi alan kullanıcılar, Spotify’ın masaüstü uygulamasının sağ alt köşesinde standart oynatma kontrollerinin yanında yer alan kareye tıklatarak mini oynatıcıyı çalıştırabiliyor. Tıklattıktan sonra mini oynatıcı, yüzen pencere olarak uygulamanın yanında gösteriliyor.

Yeniden boyutlandırılabilir mini oynatıcı, videolar için ideal olan kare en boy oranında çalışabiliyor. İnce bir çubuk formatında olduğu için ekrandaki diğer içeriği bölmüyor. Çalan parçanın bilgilerinin ve albüm kapağının yanında oynatma/duraklatma ve parça atlama kontrolleri gösteriliyor.

Bu mini oynatıcının sunulmasıyla birlikte kullanıcıların üçüncü taraf uygulamalara (Alfred Spotify Mini Oynatıcı, Lofi Spotify Mini Oynatıcı ve SpotMenu) olan ihtiyacı ortadan kalkıyor. 2019’da şirketin forumlarında yapılan bir paylaşımda mini oynatıcı özelliği için 3000 destek oyu gelmişti. Apple Music, hem macOS hem de Windows uygulamasında uzun süredir mini oynatıcı özelliğini kullanıcılarına sunuyor.

Spotify mini oynatıcıyı ücretsiz kullanıcılarına da sunacak

Spotify’ın açıklamasında mini oynatıcının öncelikle Premium abonelerine sunulduğu belirtiliyor. Bu da ücretsiz kullanıcıların da er ya da geç mini oynatıcıdan yararlanabileceği anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER