EğlenceTeknoloji

Spotify videolu dersleri test etmeye başladı

spotify premium abone sayısı

Bir zamanlar müzik dinlemek için bir platforma, eğitim için başka bir platforma gidiliyordu. Ancak artık pek çok şirket ayakta kalmak için pek çok alanda faaliyet göstermeye çalışıyor. Bu gruba son olarak Spotify katıldı. Artık platformda müzik, podcast ve sesli kitapların yanı sıra videolu dersleri bulmak da mümkün olacak.

Şirket bu yeni özellik için aralarında BBC Maestro, PLAYvirtuoso, Thinkific Labs Inc. ve Skillshare’in de bulunduğu bir dizi kuruluşla iş birliğine gidiyor. Bu iş birliği çerçevesinde kullanıcılara dört alanda içerik sunuluyor: Müzik yapmak, yaratıcı olmak, işi öğrenmek ve sağlıklı yaşam.

Spotify’dan yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Bu teklifle, eğitici içerik oluşturuculara video içeriklerine erişebilecek yeni bir hedef kitle sunmak, kataloğumuzu genişletirken daha büyük bir potansiyele sahip Spotify kullanıcıları potansiyeline ulaşmak için potansiyel bir fırsatı araştırıyoruz.”

Platform, kullanıcıların yaklaşık yarısının kendi kendine yardım veya eğitici podcast’lerle “ilgilendiğini” belirtiyor.

Test kursları şimdilik yalnızca Birleşik Krallık’taki kullanıcılara açık. Ücretsiz ve premium aboneler kurs başına en az iki ücretsiz ders alacak. Kurs serilerinin fiyatları kişinin abonelik seviyesinden bağımsız olarak 20 ila 80 pound arasında değişiyor. Kullanıcılar bunlara mobil veya masaüstü bilgisayarlardan erişebilir. Özelliğin test aşamasını geçmesi durumunda kesin fiyatlandırma ve kullanılabilirliğin değişebileceğini belirtmekte fayda var.

Spotify video açılımında gaza bastı

Spotify’ın video açılımında hız kazandığını söylemek yanlış olmayacaktır. Platform bir süre önce müzik videoları için de beta etiketiyle belli ülkelerde test etmeye başlamıştı.

İLGİLİ HABERLER