EğlenceManşetler

Spotify’da yeni dönem: Artık şarkıların klipleri izlenebilecek

spotify

Spotify kullanıcıları artık platformda müzik videolarını da izleyebilecek. Konuyla ilgili olarak şirketten resmi duyuru yapılırken, özelliğin şu an için 11 ülkede, sınırlı bir katalogla ve beta etiketiyle kullanıma sunulduğu belirtildi. Ed Sheeran, Doja Cat, Ice Spice, Aluna, ve Asake gibi sanatçıların klipleri ilk etapta Spotify’a eklenirken, uzun vadede binlerce şarkının kliplerini platformda izlemek mümkün olacak.

Müzik videosu özelliğine desteklenen şarkılarda “Şu Anda Çalınan” ekranı üzerinden erişilebiliyor. Burada şarkı adının üzerinde “Videoya Geç” simgesi görünüyor. Bu simgeye dokunulduğunda şarkı yeniden başlatılıyor ve müzik videosu ekranın ortasında oynatılmaya başlayacak. Müzik videosunu tam ekranda oynatmak için mobil cihazı döndürmek gerekiyor. Sese Geç yazısına dokunulduğunda ise müzik videosu arayüzünden çıkıyor.

Bu özellik ilk etapta sınırlı sayıda ülkede kullanılıyor. Söz konusu ülkeler şu şekilde sıralanıyor: İngiltere, Almanya, İtalya, Hollanda, Polonya, İsveç, Brezilya, Kolombiya, Filipinler, Endonezya ve Kenya. Spotify bu pazarların “pazar büyüklüğü ve yerel içerik desteğinin mevcudiyeti dahil bir dizi kritere göre” seçildiğini belirtiyor.

Spotify müzik videosu özelliğini masaüstü ve TV uygulamalarında da sunacak

Spotify bu özelliği iOS ve Android’in yanı sıra masaüstünde ve TV uygulamalarında da sunacak. Ancak bunun için Premium abonesi olmak gerekiyor. Spotify yola bir ses platformu olarak çıksa da, gerek video podcast’ler gerekse de Klipler isimli dikey videolarla görüntü tarafını da uzun süredir destekliyor.

İLGİLİ HABERLER