Eğlence

Spotify ücretsiz kullanıcılarla Sponsorlu Şarkılar özelliğini test ediyor

spotify muzik

spotify tasarım değişikliğiSpotify kullanıcıları hem masaüstünde hem de uygulamalarda Sponsorlu Şarkılar olarak adlandırılan ve kullanımı isteğe bağlı olan yeni bir özelliği görmeye başladılar. Aslında sponsorlu içerikler Spotify için yeni sayılmaz, geçen yıl en popüler çalma listelerine marka sponsorlukları verilmeye başlanmıştı, ancak plak şirketlerine şarkıların tanıtımı için izin vermek yeni sayılabilir.

Spotify’dan bir yetkilinin The Verge sitesine verdiği bilgiye göre, Sponsorlu Şarkılar şu anda bir test programı kapsamında işliyor ve sadece servisten ücretsiz olarak yararlanan kullanıcılara gösteriliyor.

Sponsorlu Şarkılar platformun mevcut reklamları gibi banner’lar şeklinde görünmüyor, bunun yerine takip edilen çalma listelerine entegre ediliyor. Aşağıdaki örnekte görüldüğü gibi, NEIKED’in “Call Me” parçası çalma listesinin üstünde öne çıkarılıyor. TechCrunch‘ın belirttiğine göre, şarkılar kullanıcının mevcut müzik zevkleriyle uyuşacak şekilde seçiliyor, anında dinlenmeye başlanıyor ve herhangi bir reklam tıklaması gerektirmeden kaydedilebiliyor.

“Sponsorlu şarkıları göster” şeklindeki, otomatik olarak etkinleştirilmiş ayar bazı Spotify kullanıcılarıyla test ediliyor. Eğer bu şekilde bir seçeneği hesabınızda görüyorsanız, masaüstünde Ayarlar > Gösterim Seçenekleri, mobilde ise Ayarlar > Sponsorlu İçerik yolu üzerinden bunu kapatabilir, böylelikle sponsorlu şarkıların gösterilmesini engelleyebilirsiniz. Bu ayar hem paralı hem de ücretsiz kullanıcılara gösterilecek, ancak şu anda yürütülen sponsorlu içerik testi sadece ücretsiz kullanıcılar için etkin gibi görünüyor.

https://twitter.com/chrismessina/status/876512982850691072

https://twitter.com/chrismessina/status/876571430292291584

Bu yıl içinde borsaya açılmayı planlayan ve geçen yıl gerçekleştirdiği 1 milyar dolarlık borç finansmanının getirebileceği mali yüklerin önüne geçmeyi hedefleyen Sportify, ek gelir akışı arayışlarına devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde 140 milyon aktif kullanıcıya ulaştığını açıklasa da, şirket 2016’yı 389 milyon dolarlık işletme zararıyla kapattı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER