Eğlence

Spotify’ın aylık aktif kullanıcı sayısı 140 milyona ulaştı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Spotify 140 milyon aylık aktif kullanıcı sayısına eriştiğini açıkladı. Geçtiğimiz mart ayında servis, 50 milyon paralı abonesinin bulunduğunu açıklamıştı. Bu da servisten ücretsiz yararlanan kullanıcı sayısının 90 milyon civarında olduğunu gösteriyor.

Söz konusu rakamlar gerçekten de çok büyük ve Spotify’ın, geçtiğimiz günlerde 27 milyon aboneye sahip olduğunu açıklayan Apple Music önündeki liderliğini de açık şekilde ortaya koyuyor. Abone büyüme hızı dikkate alındığında, Spotify’ın en büyük paralı müzik dinleme servisi olarak Apple’ın üstündeki hakimiyetini sürdürmekte zorlanmayacağı görülüyor. Bu açıdan rahat gibi görünse de, servisin esas sorunları büyük oranda finansal tarafta gibi görünüyor.

Spotify, bu yıl halka açılarak 2016 yılında gerçekleştirdiği 1 milyar dolarlık borç finansmanından kaynaklanması muhtemel cezaların önüne geçmeyi planlıyor. Şirketin   halka arz yerine doğrudan listeleme yöntemini tercih edeceği söyleniyor. Bu da daha fazla para toplama, çalışanları ve yatırmcılarının istedikleri kadar hisseyi paraya çevirme imkanının önlemesine izin verecek.

Spotify’ın Sony Music veya Warner Music ile tamamlanmış yeni lisans anlaşmaları bulunmuyor ve bunlar tamamlayıncaya kadar daha detaylı bilgi veremiyor. Universal Music ile yakın zamanda yeni bir lisans anlaşması yapılmıştı ve bu anlaşmanın şartlarının daha fazla gelir getirebileceği söyleniyor. Benzer lisans anlaşmalarının diğer iki büyük plak şirketiyle de gerçekleştirilmesinin müzik servisinin yıllık zararlarını azaltmaya yardımcı olacağı belirtiliyor.

Şirketin yıllık finansal kapanış tablosuna göre, 2016’da 389 milyon dolarlık işletme zararı açıklandı.

İLGİLİ HABERLER