Eğlence

Spotify’dan siyasi reklam kararı

spotify podcast

Siyasi reklamlar, çevrimiçi platformların 2019’daki en önemli dertlerinden biri olmuş gibi görünüyor. Facebook ve Twitter gibi sosyal ağların birbirinden farklı kararlar verdikleri bu konuya dahil olan son platform Spotify oldu.

Spotify’dan Ad Age sitesine yapılan açıklamada, platformda siyasi reklam yayınına 2020 ile birlikte son verileceği açıklandı. Şirketin bu kararı, platformda yayınlanan siyasi podcast’leri de kapsayacak.

Platform siyasi reklamları şimdilik sadece ABD’de yayınlıyor. Dolayısıyla alınan bu karar ilk etapta ABD’den başka bir ülke için geçerli olmayacak. Üçüncü taraf podcast yapımcıları yine içeriklerine reklam yerleştirebilecek. Ancak bu reklamların Spotify’ın içerik politikasına uyması gerekecek.

Spotify’dan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Mevcut durumda süreçlerimiz, sistemlerimiz ve araçlarımız içerikleri doğrulama ve değerlendirme konusunda yeterli dayanıklılığa sahip değil. Bu kararımızı kapasitemizi genişletmemizin ardından bir kez daha değerlendireceğiz.”

Spotify siyasi reklamlardan ne kadar kazanıyor?

Bernie Sanders gibi politikacılar ve ABD Cumhuriyetçi Ulusal Komite gibi gruplar, geçmişte mesajlarını yaymak için Spotify’ı kullanmıştı. Spotify’dan AdAge’e gönderilen açıklamada, şirketin politikacılardan ne kadar gelir elde ettiği konusunda bilgi verilmedi. Ancak Spotify’ın mevcut tutumu siyasi reklam ve içeriklerin şirket adına önemli bir gelir kaynağı olmadığını düşündürüyor.

Spotify’ın siyasi reklamlar konusunda aldığı karar, Facebook’un üzerindeki baskıyı biraz daha artırabilir. Facebook, gelen bütün eleştirilere rağmen, sahibi olduğu platformlarda siyasi reklam gösterimine devam edeceğini açıklamıştı. Twitter ise siyasi reklam gösterimine son vereceğini duyurmuştu.

İLGİLİ HABERLER