Teknoloji

Twitter’dan siyasetçileri üzecek karar

apple twitter

Twitter siyasi reklam gösterimi konusunda iddialı olarak tanımlanabilecek bir karar aldı. Mikro blog servisinin kurucusu ve CEO’su Jack Dorsey, 22 Kasım’dan itibaren tüm dünyada siyasi reklam gösterimine son vereceklerini açıkladı.

Bu değişikliklerin hem siyasi adaylar tarafından verilen reklamları hem de parti reklamlarını kapsayacağı belirtildi. İnsanları oy vermeye teşvik etmek amacıyla hazırlanan reklamlar ise Twitter’da gösterilmeye devam edecek. Jack Dorsey, konuyla ilgili kapsamlı bilgileri 15 Kasım itibarıyla açıklayacaklarını belirtti.

Dorsey, aldıkları kararın iktidarların işine yarayacağının söylenebileceğini, ancak pek çok sosyal hareketin reklama ihtiyaç duymadan geniş kitlelere ulaşabildiğini dile getirdi.

Twitter’ın kararı, alındığı dönem itibarıyla dikkat çekiyor. Bir diğer popüler sosyal ağ olan Facebook, son zamanlarda siyasi reklamlar nedeniyle yoğun eleştirilere maruz kalıyor. 2020’de ABD’de yapılacak başkanlık seçimlerinde aday olmak için yarışan Joe Biden; Facebook, YouTube ve Twitter’a bir mektup yazarak yanıltıcı reklamların gösteriminin yasaklanmasını istemişti. Biden’ın bu isteğinin temelinde ise ABD Başkanı Donald Trump’ın kampanyasının kendisi hakkında asılsız iddialarda bulunması yatıyordu.

Twitter CEO’su: Konu ifade özgürlüğüyle ilgili değil

Twitter’ın politikacıları platformda yanıltıcı ifadeler kullanmaktan alıkoymaya yönelik çeşitli kuralları mevcut. Ancak bu kurallar gerçek anlamda uygulamaya koyulmuş değil. Mikro blog servisi, ABD Başkanı Donald Trump’ın topluluk kurallarını ihlâl eden tweetlerini soluk şekilde göstereceğini açıklamıştı. Ancak şirket henüz bu yönde bir adım atmış değil.

Twitter CEO’su Jack Dorsey, aldıkları kararın ifade özgürlüğüyle bir ilgisinin olmadığını belirtti. Konunun kitleye erişim için ödeme yapmakla ilgili olduğunu söyleyen Dorsey, siyasi fikirlerin yayılması için maddi doping yapılmasının demokratik altyapıya karşılayamacağı etkiler yapabileceğini belirtti.

İLGİLİ HABERLER