Eğlence

Spotify müzik ve podcast’leri aynı listede buluşturuyor

spotify muzik

Spotify’ın otomobillerde daha aktif kullanılmayı hedeflediği bir sır değil. Şirket sürücülerin direksiyon başındayken dinlemeleri için hazırladığı yeni çalma listesini sonunda duyurdu. “Your Daily Drive” adını taşıyan liste, müzik ve podcast içeriklerinin bir arada sunulduğu ilk Spotify listesi olma özelliğini taşıyor.

Spotify’dan yapılan açıklamada, Your Daily Drive’da en iyi sohbet programlarının ve şarkıların bulunacağı belirtildi. Şirketin açıklamasında, kişiselleştirilmiş formattaki listede kullanıcıların sevdikleri türde içerikleri bulabileceklerinin altı çizildi. Your Daily Drive hakkındaki ilk haberler, mayıs ayının ilk günlerinde gündeme gelmişti.

Spotify, yeni listesinin en iyi yolculuk deneyimi için müzik ve haberleri bir arada sunan kişisel bir ses akışı olduğunu belirtiyor. İlk etapta liste içinde kullanıcılara The Wall Street Journal, NPR ve PRI gibi kaynaklardan alınan haberler sunulacak. Listedeki podcast içeriklerinin uzunluğu 30 dakikaya kadar çıkıyor. Müzik tarafında ise kullanıcılar hem favori şarkıcılarını hem de yeni sesleri bulabilecek. Spotify’dan yapılan açıklamada Your Daily Drive’ın güncelliğini koruması için gün içinde yenileneceği de vurgulandı. Şirket yeni listesiyle kullanıcılarının radyo istasyonları arasında dolaşma zahmetinden kurtulmasını hedeflediğinin altını çizdi.

Kişiselleştirilmiş çalma listeleri, Spotify’ın güçlü yönleri arasında bulunuyor. Haftalık Keşif listeleri Spotify’ın en popüler özellikleri arasında yer alıyor. Release Radar ise kullanıcıların beğenebilecekleri yeni şarkılardan haberdar olmasını kolaylaştırıyor. Spotify’da kullanıcıların beğenileri ve tercihleri doğrultusunda da günlük olarak yenilenen Daily Mix listeleri sunuluyor.

Spotify müzik ve podcast’leri birleştiren Your Daily Drive listesini ilk etapta ABD’de kullanıcılarla buluşturuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER