Eğlence

Spotify müzik önerilerinin arasına podcast yerleştirmeyi test ediyor

Spotify Premium kullanıcıları sanatçı radyolarını kişiselleştirebilecek

Spotify podcast pazarındaki önemli figürlerden biri hâline gelebilmek için milyonlarca dolar harcıyor. Şirket, giderek genişleyen podcast katalogundaki parçaların tanıtımı için de farklı yolları test etmeye hazır görünüyor. The Verge sitesinde yer alan habere göre, Spotify müzik önerilerinin arasında podcast önermek için testlere başlamış durumda. Bu doğrultuda Spotify tarafından hazırlanmış özel çalma listelerinin içine çeşitli kısa podcast bölümleri yerleştiriliyor. Spotify’ın hâlihazırda bir podcast öneri aracı olmadığını belirtmekte fayda var.

The Verge sitesinin editörlerinden Dan Seifert, Spotify’ın yeni testini ortaya çıkaran isim oldu. Spotify’daki “Günlük Yolculuğunuz” isimli çalma listesini açan Seifert; burada, Portekizce bilmemesine rağmen, Portekizce podcast önerileriyle karşılaştığını belirtti. Söz konusu podcast’lerin Spotify tarafından hazırlanmadığı ifade edilirken, önerilerin Portekizce olması Spotify’ın özelliği Portekizce konuşulan bir ülkede test ettiğini ve yanlışlıkla Seifert’e gösterdiğini düşündürüyor.

Spotify tarafından konuyla ilgili olarak The Verge sitesine gönderilen açıklamada ise sürekli olarak yeni özelliklerin ve deneyimlerin test edildiği, ancak şu an için paylaşılacak bir gelişmenin olmadığı belirtildi.

Spotify müzik ve podcast önerilerini bir arada sunarak bazı kullanıcılarının beklentisine yanıt verebilir. Haftalık Keşif listeleriyle önemli bir başarı yakalayan şirketin aynı formülü oldukça iddialı olduğu podcast kategorisinde de uygulaması mantıklı bir tercih gibi görünüyor. Spotify’ın bu hamlesinin hem yeni içerikler arayan dinleyicileri hem de daha geniş kitlelere ulaşmayı isteyen podcast yapımcılarını sevindireceği de rahatlıkla söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER