Eğlence

Spotify yakında şarkıların kliplerini de gösterecek

spotify

Spotify’da yakında şarkıları dinlemenin yanı sıra kliplerini izlemek de mümkün olacak. Bloomberg’in haberine göre, yakında platformda şarkıların tam uzunluktaki klipleri de bulunabilecek. Şirketin bunun için potansiyel iş ortaklarıyla görüştüğü, ancak özelliğin ne zaman geleceği ve kimler tarafından destekleneceği konusunda henüz net bir bilginin olmadığı belirtildi. Şirketin konuyla ilgili olarak henüz bir açıklama yapmadığını belirtmekte de fayda var.

Hâlihazırda Spotify’da sadece podcast içerikleri için video desteği mevcut. Bunlara ek olarak, sanatçılar da platforma işleri hakkında bilgi verebildikleri 30 saniyelik videolar ekleyebiliyor. Şarkılara yerleştirilen 10 saniyelik GIF animasyonları da platformun bir diğer görsel unsuru niteliğinde. Medya devi geçtiğimiz mart ayında TikTok benzeri bir ana sayfa akışı duyurmuştu. Ancak şirketin buradaki temel amacı videolardan ziyade müzik ve podcast içeriklerini öne çıkarmaktı. Spotify yıllar önce Comedy Central ve ESPN’den içerikler gösterse de, bunlar pek fazla ilgi görmemişti.

Videonun çevrimiçi müzik servisleri için yeni bir şey olmadığını belirtmek gerekiyor. Apple Music’te müzik videoları yıllardır mevcut. Bu özellik sayesinde Spotify’ın Apple Music ile arayı kapatabileceği söylenebilir. Buna ek olarak, müzik sever kullanıcıları da Instagram ve TikTok’tan platforma kaydırmak mümkün olabilir.

Müzik kliplerinin doğrudan gelir getirme konusunda pek etkili olmadığını belirtmek gerekiyor. YouTube içerik yapımcılarına reklam gelirlerinin yüzde 55’ini veriyor. Bu da 1000 izleme için yaklaşık 18 dolar kazandırıyor. Sanatçılar, plak şirketleri ve diğer tarafların bu küçük oranı paylaşması gerekiyor. Ses gelirlerini artıran klipler sanatçıların görünürlüğünü de artırdığı için önem taşıyor.

Spotify podcast ekibinden 200 kişiyi çıkarmıştı

Yeni gelir kaynakları bulmaya yönelik baskı da bu kararda etkili olmuş gibi görünüyor. Spotify kısa süre önce podcast biriminde görev yapan 200 kişiyi işten çıkarmıştı. Müzik klipleri büyük bir prodüksiyon ekibi olmadan şirketin gelirlerini artırmasına yardımcı olabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER