Eğlence

Spotify podcast biriminde görev yapan 200 kişiyle yollarını ayırıyor

spotify beyaz gürültü podcast

Spotify podcast biriminde görev yapan 200 kişiyle yollarını ayırıyor. Kararın stratejik yeniden yapılanma çerçevesinde alındığı, bunun toplam çalışan sayısının yüzde 2’sine tekabül ettiği belirtildi. Podcast’ler konusunda “uyarlanmış yaklaşım” uygulama kararı alan şirket, her bir podcast yapımcısı ve programları için kaynaklarını optimize edecek. Spotify bunun için daha yalın bir ekip gerektiğine inanıyor.

Spotify bu yeni strateji çerçevesinde Gimlet ve Parcast adını taşıyan yapım stüdyolarını da Spotify Studios adı altında birleştiriyor. Bu yeni birim hem mevcut yapımları sürdürecek hem de yeni yapımları hayata geçirecek. Ancak bu dönemde özellikle geniş kitleleri çekme potansiyeli olan ve daha sık yayınlanan içeriklere odaklanılacak.

Spotify’ın önümüzdeki günlerde önem verdiği bir diğer nokta, mevcut kitlesinden maksimum şekilde yararlanmak olacak. Şirket kullanıcılarının yeni dönemde daha sık ve daha çok podcast dinlemesini hedefliyor. Spotify for Podcasters isimli analiz sisteminin geliştirilmesi, reklam seçeneklerinin iyileştirilmesi ve içerik yapımcılarının para kazanması için daha fazla iş modelinin sunulması da planlar arasında yer alıyor.

Spotify podcast yatırımlarına 2019’da başlamıştı

Spotify podcast açılımına 2019’da başlamıştı. Şirket o dönemde Gimlet ve Parcast ile birlikte içerik yapımcısı platformu Anchor’u da satın almıştı. Artık dünyanın pek çok bölgesindeki en popüler podcast yapım platformu olan Spotify’ın katalogunda 5 milyon program bulunuyor ve bu programların dinleyici sayısı 100 milyonun üstünde. Şirketten verilen bilgiye göre, podcast’ler ile platformun kullanımı yüzde 1400 oranında artmış durumda.

Yine de, son işten çıkarma kararı, Spotify’ın devam eden problemlerinden bir yenisi olarak görülebilir. Geçtiğimiz sonbaharda bazı yapımları yayından kaldıran şirket, ocak ayında da iş gücünde yüzde 6 oranında bir kesintiye gitmişti. Aynı dönemde podcast katalogunun genişletilmesinin en önemli isimlerinden biri olan içerik şefi Dawn Ostroff ile de yollar ayrılmıştı.

İLGİLİ HABERLER