Teknoloji

Spotify masaüstü yenilenen yüzü ve gelişmiş özellikleriyle karşınızda

spotify masaüstü

Müzik ve podcast dünyasının devleri arasında yer alan Spotify, masaüstü uygulamasına el atarak tüm kullanıcılara yeni bir soluk getiriyor. Mobil uygulamalarının gölgesinde kalan masaüstü sürümü, şirketin “en büyük yeniliklerinden biri” olarak adlandırdığı kapsamlı bir revizyona tabi tutuldu. Bu güncelleme, uygulamanın bir zamanlar tarayıcı tabanlı başlayan yolculuğunu anımsatarak, mobil versiyonları kadar cazip ve kullanışlı hale getirmeyi hedefliyor.

Ana içerik alanı, gezinme ve önerilen şarkılar ve podcastlere erişimde bir değişiklik yaşamazken, sol taraftaki yenilikler kullanıcı deneyimini büyülü bir şekilde dönüştürüyor. “Kitaplığın” özelliği, kaydedilmiş müzik ve podcastlerinize hızlı bir şekilde dalmanızı sağlıyor ve böylece playlistler arasında hızlıca geçiş yapmanın keyfini çıkarabiliyorsunuz.

Ekranın sağ tarafındaki “Şimdi Çalıyor” görünümü, dinlediğiniz içeriği ve sanatçı hakkında biyografik bilgileri sergiliyor. Dahası, bu alandan sanatçının ürünlerini satın alabilir ve yaklaşan turne tarihlerine göz atabilirsiniz. Bazı podcastler, bu alanda otomatik olarak transkriptleri oluşturarak dinleyici deneyimini zenginleştiriyor.

“Arkadaş Aktivitesi” alanı, yeni özelliklere yer açmak için biraz kenara çekilmiş olabilir, ancak isterseniz eski yerine taşıyabilirsiniz. Tüm bu yenilikler, Spotify’ın masaüstü versiyonunu mobil uygulamasının çekiciliği ve işlevselliğiyle birleştiriyor. Güncelleme bugün tüm dünya kullanıcılarına sunuldu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER