EğlenceManşetler

Spotify iOS uygulamasında dolaşmak kolaylaşıyor

spotify muzik
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

spotify iosSpotify iOS uygulamasında küçük, ancak anlamlı bir tasarım değişikliği yaptı. Henüz Türkiye’deki kullanıcılara sunulmayan bu güncellemeyle birlikte hamburger şekilli menü butonu kaldırıldı, bunun yerine ekranına alt kısmına navigasyon çubuğu yerleştiriliyor. Böylelikle iOS uygulamalarının genelinde görülen tasarım diline daha uygun bir yaklaşım sergilenirken, daha da önemlisi en çok kullanılan işlevler daha fazla şekilde kullanıcının gözü önünde oluyor.

Üst üste yerleştirilmiş üç tane çizgiden oluşan ve ekranın üst köşesine yerleştirilen hamburger butonuna tıklayan kullanıcılar karşılarında sol kenardan beliren sütun şeklinde bir menü görüyorlar. Bu menü daha çok Android uygulamalarında kullanılıyor ki, Android uygulamaları bile bu menünün kullanımını bırakmaya başlıyor. Mart ayında Google geliştiricilere hamburger butonları yerine alt navigasyon çubukları kullanmalarını, bu şekilde uygulama bölümleri arasında geçişin daha kolay olacağı şeklinde tavsiyede bulunmaya başlamıştı. Spotify gibi, daha fazla uygulamanın bu yönde tasarım değişiklikleri yapmasını bekliyoruz.

spotify iosSpotify’ın güncellemesi uygulamanın temel alanlarının yerini değiştiriyor, daha önce kenar menüsü üzerinden erişilen bölümlere ekranın alt kısmına yerleştirilmiş bağımsız butonlarla erişmeyi sağlıyor. Bunların arasında müziklerde gezinme, arama, radyo istasyonlarına erişim, kullanıcıların kendi müzik kütüphanelerini açması ve ana sayfaya gidiş bulunuyor. Ekranın altında bir dizi tuşun görünmesi tasarımı çok da çekici yapmıyor, ancak Spotify’ı gezinmesi daha kolay bir uygulama hâline getirdiği bir gerçek olarak duruyor.

Spotify tasarım değişikliği iOS’te ABD, İngiltere, Almanya, Avusturya ve İsveç gibi ülkelerde kullanıma sunuluyor. Gelecek aylar içinde diğer ülkelere ve platformlara da yayılacak. Türkiye’ye de yakında bu tasarımın gelmesini bekliyoruz. Belki de Android uygulamasına bu yeni tasarımın geldiği zamanlarda Türkiye için de Spotify tasarım değişikliği gelebilir.

İLGİLİ HABERLER