Eğlence

Spotify iOS uygulamasında Facebook kaynaklı sorun

Spotify Premium kullanıcıları sanatçı radyolarını kişiselleştirebilecek

Spotify iOS uygulamasının kullanıcıları kısa süre önce beklenmedik bir sorunla karşılaştı. Uygulamanın açılır açılmaz kapandığını belirten paylaşımlar kısa süre içinde sosyal medyada dolaşmaya başlarken, Spotify da vakit kaybetmeden durumu Twitter hesabı aracılığıyla doğruladı.

Spotify’ın paylaşımında durumun incelendiği belirtilirken, Down Detector sitesi de sorunun sadece servisin iPhone ve iPad uygulamalarında görüldüğünü belirtti. Spotify’a Android, masaüstü ve web uygulamaları üzerinden erişenleri etkilemediği anlaşılan problemin sebebi de kısa süre içinde ortaya çıktı.

Henüz kesin bir açıklama yapılmasa da, problemin Facebook’un iOS yazılım geliştirme kitinden (SDK) kaynaklandığı anlaşılıyor. Spotify’ın dışında TikTok, Tinder ve Pinterest gibi uygulamalarda da benzer bir sorunun yaşanması bu ihtimali kuvvetlendiriyor. Söz konusu uygulamaların hepsinde kullanıcı girişi için Facebook bilgilerinden yararlanılıyor.

Elimizdeki cihazlarla yaptığımız denemelerde Spotify iOS uygulamasının başlatılması ve çalışması konusunda bir sorunla karşılaşmadık. Dolayısıyla bu problemin an itibarıyla çözülmüş olduğunu söyleyebiliriz. Down Detector sitesindeki veriler ve Spotify’ın Twitter hesabından yapılan en son paylaşım da bu durumu gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER