Eğlence

Spotify’dan iOS 16 destekli yeni araç takımlarıyla müzik deneyiminde yenilik

spotify ios 16

Spotify, yeni güncellemesiyle iOS 16 Kilitli Ekran Araç Takımlarına destek vererek iPhone ve iPad kullanıcılarına müziklerine daha hızlı erişim imkanı sunuyor. Bu sayede kullanıcılar, kilitli ekrandan veya ana ekrandan müziklerine kolayca ulaşabilecek ve son çaldıkları şarkıların albüm kapakları ana ekranlarında gözükecek. 8.8.26 sürümüne kadar Spotify’ın iOS sistem entegrasyonu sınırlıydı ve yalnızca temel müzik kontrolü sunuyordu.

Spotify, iOS araç takımlarını ana ekran ve kilit ekranında desteklemeye biraz geç katılsa da, özelleştirilebilir iOS 16 kilit ekranı gibi özelliklerle kullanıcı deneyimini artırmayı amaçlıyor. Öte yandan Android uygulaması, bu tür özellikleri daha önce sunmaya başlamıştı. Tidal gibi rakip müzik uygulamaları, büyük ve küçük araç takımlarıyla “günlük keşif” ve daha fazlasını gösteren iOS araç takımlarına zaten destek sağlıyordu.

spotify ios 16

Spotify ve Apple arasındaki ilişki zaman zaman gerginleşse de, Apple CarPlay desteği ve Apple Watch uygulaması gibi iş birliklerine devam ediyorlar. Bu sayede kullanıcılar, iPhone’ları olmadan spor salonunda da müzik dinleyebiliyorlar.

Yeni Spotify araç takımlarını kurmak oldukça kolay ve diğer araç takımlarını eklemek için izlenen adımlara benzer şekilde gerçekleştiriliyor. Ayrıca ana ekranda büyük ve küçük boyutlu araç takımı seçeneklerini de destekliyor.

spotify ios 16

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER